23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialA lăsat mingea pentru politică. Fostul fotbalist Kakha Kaladze a fost ales...

A lăsat mingea pentru politică. Fostul fotbalist Kakha Kaladze a fost ales primar al orașului Tbilisi

Fostul fotbalist georgian Kakha Kaladze, în vârstă de 39 de ani, a fost ales în funcţia de primar al oraşului Tbilisi, potrivit rezultatelor anunţate duminică.

Kakha Kaladze a obţinut, după numărătoarea realizată la 737 de secţii de votare din Tbilisi, 51,06% din totalul voturilor.

Contracandidaţii săi, independentul Aleksandre Elisaşvili, Zaal Udumashvili (Mişcarea Naţională Unită) şi Elene Hoştaria (Georgia Europeană) au obţinut 17,47%, 16,53% şi, respectiv, 7,13%, conform rezultatelor preliminare. Kaladze a fost component al echipei AC Milan, în perioada 2001-2010, şi a câştigat cu echipa italiană de două ori Liga Campionilor. El a mai evoluat de-a lungul carierei pentru Dinamo Tbilisi, Dinamo Kiev şi Genoa.

A fost internațional georgian în perioada 1993-2011, în primii trei ani la junior şi tineret. Pentru prima reprezentativă a Georgiei, Kaladze a jucat în 83 de meciuri şi a înscris un gol. Are în palmares cinci titluri naţionale şi patru Cupe ale Georgiei obţinute cu Dinamo Tbilisi, trei titluri în Ucraina şi o cupă câştgate cu Dinamo Kiev, şi opt trofee obţinute cu AC Milan: Serie A, Cupa Italiei, Supercupa Italiei, Liga Campionilor de două ori, Supercupa Europei de două ori şi Campionatul Mondial al Cluburilor.

În perioada 2001 – 2011, Kaladze a fost desemnat de cinci ori fotbalistul georgian al anului. În 2012, Kakha Kaladze s-a retras din activitatea sportivă şi a intrat în politică. În octombrie 2012 el a devenit ministru al Energiei şi vicepremier, funcţii din care a demisionat în iulie anul acesta, pentru a candida la Primăria oraşului Tbilisi.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă