2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Poliția britanică a anunțat adevăratul nume al autorului atacului din Londra....

FOTO. Poliția britanică a anunțat adevăratul nume al autorului atacului din Londra. Khalid Masood era doar un pseudonim

UPDATE 16.00: Românca rănită în atacul terorist care a avut miercuri, la Londra, se simte mai bine, astfel că a fost transferată la un alt spital. Potrivit Medicii care se ocupă de cazul femeii sunt optimiști în ceea ce privește starea sa de sănătate. Citește mai multe aici!

UPDATE 12.45: Poliţia britanică a dat publicităţii numele adevărat al autorului atacului terorist de miercuri, joi fiind anunțat doar alias-ul acestuia, Khalid Masood, relatează CNN. Autorul atacului se numeşte Adrian Russell Ajao.

UPDATE 12.15: Orașul Birmingham, unde au fost efectuate mai multe percheziții și au fost arestate zece persoane car ar avea legătură cu autorul atacului de pe podul Westminster, este unul dintre cuiburile islamiștilor britanici. De aici provin 39 dintre cele 269 de persoane condamnate pentru acte de terorism în Marea Britanie în perioada 1998-2015, relatează agenția de presă Reuters, potrivit Agerpres.

 

Printre actele respective se află răpirea și uciderea prin decapitare a unui militar britanic. În luna decembrie, doi bărbați au fost declarați vinovați pentru că intenționau să-i dea suma de 3.000 de lire sterline (3.750 de dolari) lui Mohamed Abrini (cunoscut și drept 'bărbatul cu pălărie' de la aeroportul Bruxelles-Zaventem), suspect în urma atentatelor comise la Bruxelles la 22 martie anul trecut și soldate cu 32 de morți și cel puțin 320 de răniți.

În Birmingham trăiesc peste 213.000 musulmani, ceea ce reprezintă mai mult de o cincime din populația orașului, potrivit unui recensământ din 2011.

UPDATE 10.30: Autorităţile britanice au dat publicităţile numele ultimei victime a atacului terorist de la Westminster, de miercuri, relatează ITV. Este vorba de Leslie Rhodes, în vârtă de 75 de ani, din Streatham.

UPDATE 10.12: Autoritățile londoneze au mai arestat două persoane, în cadrul anchetei privind atentatul teorist care a avut loc, miercuri, la Londra. Astfel, numărul celor arestați a ajuns la 10.


Cinci persoane au murit, miercuri, în urma unui atentat terorist, din Londra, iar alte 40 au fost rănite, printre care și doi români. Atacatorul, Khalid Masood, cetăţean britanic, care se afla în atenția serviciilor MI5 a intrat cu mașina pe trotuarul de pe podul Westminster, provocând tragedia din inima capitalei londoneze. Printre victime se află și ofițerul Keith Palmer, înjunghiat de atacatorul care, ulterior, a fost lichidat. Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat, joi, atacul din apropierea Parlamentului Britanic, adăugând că autorul atentatului era un "soldat ISIS". 

Surse americane aflate sub protecția anonimatului au declarat pentru Reuters că apropiaţii lui Khalid Masood intenţionau să se alăture unor grupuri jihadiste în străinătate. 

“Oamenii cu care îşi petrecea timpul includeau persoane suspectate că ar fi fost interesate de a călători pentru a se alătura grupurilor jihadiste din străinătate, dar el însuşi nu a făcut niciodată acest lucru”, a precizat sursa citată sub acoperirea anonimatului.

În acest moment nu se cunoaşte cetăţenia ultimei victime, dar autorităţile britanice au declarat anterior că printre cei 40 de răniţi se numără persoane din 11 ţări ale lumii, inclusiv turişti care vizitau Londra: francezi, chinezi, polonezi și români.

Cei doi români răniți în atentatul din Londra sunt doi tineri constănțeni care își petreceau vacanța în capitala Angliei. Este vorba despre Andrei Burnaz, de profesie inginer, și de Andreea Cristea, arhitect, conform informațiilor furnizate de un prieten al celor doi, Andrei Popescu, consilier municipal.

 

Pe aceeași temă:


 LIVE UPDATE. Londra, ziua a doua. Teroriștii din ISIS au revendicat atentatul: ”Un soldat al Statului Islamic”. Poliția a făcut publică identitatea atacatorului. Opt persoane arestate sunt acuzate că pregăteau acțiuni teroriste. Theresa May: Vom investi dublu în apărare. Bilanțul a fost revizuit la cinci morți. O româncă este în continuare în stare critică l FOTO+VIDEO

Scotland Yard a precizat că Masood nu era anchetat și nu intrase în vizorul serviciilor secrete cum că ar plănui vreun atentat. Avea cazier pentru fapte de violență, posesie de arme și delicte publice. Prima condamnare- în noiembrie 1983, ultima condamnare – decembrie 2003, pentru posesia unui cuțit. Nu a fost niciodată condamnat pentru acte teroriste. 


 


A crescut bilanțul victimelor atentatului din Londra. Cea de-a cincea victimă era un bărbat de 75 de ani. Printre morți se află și atacatorul, Khalid Masood. Opt persoane au fost arestate, fiind suspectate că ar fi pregătit acțiuni teroriste în Marea Britanie 

Cinci persoane au murit, miercuri, în urma unui atentat terorist, din Londra. Atacatorul, Khalid Masood, cetăţean britanic, care se afla în atenția serviciilor MI5 a intrat cu mașina pe trotuarul de pe podul Westminster, accidentând 40 de persoane.


  Povestea celor doi români răniți în atentatul de la Londra. Constănțenii erau în vacanță. Femeia a fost operată și mutată la alt spital. Bărbatul este în afara oricărui pericol l GALERIE FOTO  

Românca grav rănită în atentatul de miercuri de la Londra a fost operată și ulterior transferată la o altă unitate medicală, pentru investigații suplimentare, anunță, joi seară, Ministerul de Externe al României.


 

 


Mărturiile românilor din Marea Britanie, după atentatul de la Londra: Atacul nu a fost resimțit ca atentatul de la Paris sau Bruxelles. Metrourile nu au înregistrat întârzieri, iar oamenii își văd de treabă 

La o zi după producerea atacului din inima Londrei, de pe podul Westminster, situația pare a fi revenit la normal. Singurul indiciu al tragicului eveniment este reprezentat de ofițerii de poliție care defilează pe străzile orașului pentru a interveni în cazul în care situația ar putea degenera. Londonezii s-au întors la serviciu, iar circulația se desfășoară în condiții normale. "Oamenii sunt obișnuiți cu astfel de situații și nimic nu îi mai surprinde într-un oraș de dimensiunile capitalei Marii Britanii", a declarat pentru România Liberă o româncă stabilită în Londra.



 FOTO + VIDEO. Mărturia unui jurnalist Daily Mail, care a văzut atacul din Londra de la fereastra biroului său: S-a acordat asistență medicală atât atacatorului împușcat, cât și polițistului înjunghiat. Ce buni creștini suntem

Jurnalistul Daily Mail Quentin Letts a fost martorul masacrului de pe Podul Westminster din Londra, de la fereastra biroului său din Big Ben. În jurul orei locale 14.45, el a auzit un zgomot puternic care venea dinspre Parlament.


 FOTO + VIDEO. Antrenorul unei echipe de box a încercat să îl ajute pe polițistul înjunghiat în atacul de la Londra: Instinctul meu a fost să sar gardul și să văd dacă are nevoie de ajutor. Avea pulsul slab și sângera grav. După trei minute și jumătate, a apărut parlamentarul care a continuat resuscitarea 
Antrenorul unei echipei de box GB încercat să îi acorde ajutor polițistului înjunghiat de autorul atacului de la Londra, soldat cu patru morți și peste 40 de răniți. Tony Davis, care vizita Parlamentul pentru o conferință de presă, a încercat să îl ajute pe Keith Palmer, care zăcea pe asfalt. Câteva minute mai târziu, la locul tragediei a ajuns și subsecretarul de stat din Ministerul britanic de Externe, Tobias Ellwood, care a continuat procedura de resuscitare.


 FOTO. Cine este polițistul care a fost înjunghiat în atacul terorist din Londra. Britanicii, solidari cu familia bărbatului, pe care îl descriu drept un erou care și-a pierdut viața siguranța publică. Cum a încercat un antrenor de box să îi salveze viața 

Un polițist de 48 de ani este una dintre cele patru victime ale atacului terorist care a avut loc, miercuri seara, pe podul Westimster din Londra. Keith Palmer a fost înjunghiat mortal de atacatorul care a provocat teroare în capitala Marii Britanii. Alți trei polițiști au fost răniți, dintre care doi se află în stare gravă, după ce un Hyundai 4×4 a intrat în mulțimea de pe podul Westimster, după care s-a izbit de gardul lateral al curții Parlamentului Britanic.

 

Cele mai citite

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă