13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecial18 indivizi și organizații, vizate de sancțiunile Stateleor Unite, în legătură cu...

18 indivizi și organizații, vizate de sancțiunile Stateleor Unite, în legătură cu programul balistic al Iranului

Departamentul de Stat al SUA a anunțat, marți, că a impus sancțiuni împotriva a 18 indivizi și organizații, pe motiv că acestea susțin programul de rachete balistice și alte activități militare ale Iranului, informează agenția DNA, citată de Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Heather Nauert, a acuzat Iranul că testează și dezvoltă rachete balistice în semn de „sfidare directă” a rezoluției Consiliului de Securitate al ONU. Astfel, noile sancțiuni au fost impuse ca „răspuns la aceste amenințări iraniene continue”.

Printre entitățile vizate se numără două organizații având legături cu Corpul Gărzilor Revoluției Islamice. Unele dintre entitățile vizate au fost implicate în programele balistice iraniene, în alte achiziții militare sau în activități de sprijin pentru Corpul Gărzilor Revoluției Islamice.

Anunțul Departamentului de Stat al SUA survine după ce Washingtonul a certificat luni faptul că Teheranul și-a îndeplinit angajamentele în cadrul acordului nuclear încheiat în 2015.

Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea cu privire la „activitățile nocive” ale Iranului în întregul Orient Mijlociu, care subminează stabilitatea, securitatea și prosperitatea regională', inclusiv prin sprijinul acordat grupurilor teroriste, regimului sirian și rebelilor houthi din Yemen.

Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...
Ultima oră
Pe aceeași temă