12 Mai: Ziua când Pământul a fost atacat! Virusul care a infectat aproape o sută de țări a fost furat de la NSA

de Adina Mutar , 13 mai 2017 - stire actualizata la ora 22:04, 13 mai 2017
Virusul care a infectat aproape o sută de țări a fost furat de la NSA

Virusul care a infectat computere din aproape o sută de țări la 12 mai a folosit o modalitate de pătrundere dezvoltată de Agenția pentru Securitate Națională a SUA (NSA).

În luna aprilie, grupul de hackeri Shadow Brokers a anunțat că „a obținut” de la NSA modalitatea de a pătrunde, monta și răspândi un cibervirus. Specialiștii antihackeri cred că acel „instrument” a fost vândut și altor grupări. Virusul, care cere  răscumpărare pentru refuncționarea calculatoarelor, pare a fi, conform specialiștilor, o variantă nouă a „WannaCry”, ce are abilitatea de a se răspândi automat în rețea, exploatând sistemul de operare Windows. Rich Barger, directorul companiei de cercetări cibernetice Splunk, leagă „WannaCry”, cunoscut și ca  „Wana Decrypt0r”,  „WannaCryptor”, de NSA.

Cel mai agresiv atac a fost asupra spitalelor și clinicilor din Marea Britanie, forțate de împrejurări să amâne consultarea pacienților. Conform unui grafic, România se află pe locul 9 în topul țărilor afectate de atacul cibernetic. 12 mai a fost numită „Ziua când Pământul a fost atacat!”.

 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design