8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecial105 angajați din domeniul tehnologic, arestați în Turcia, pentru legături cu lovitura...

105 angajați din domeniul tehnologic, arestați în Turcia, pentru legături cu lovitura de stat eșuată din Turcia

105 angajați din domeniul tehnologiei informației au fost arestați, în Turcia, sub suspiciunea că ar fi fost implicaţi în tentativa de lovitură de stat, conform agenţiei de ştiri Anadolu, citată de Reuters, informează Mediafax.

Poliţia a reţinut 52 de persoane din cei 105, pe numele cărora au fost emise mandate de arestare de-a lungul a opt provincii din Turcia. Poliţia consideră că suspecţii ar fi utilizatori ai aplicaţiei ByLock de criptare a mesajelor, Guvernul transmiţând anterior că aceasta ar fi fost folosită de susţinătorii ai lui Gulen.


Citește și:  Tensiuni diplomatice între Austria și Turcia. Ministrului turc al Economiei i-a fost interzis accesul în țară. El urma să participe la un eveniment legat de aniversarea puciului eșuat

Autoritățile austriace au interzis intrarea în țară a ministrului turc al Economiei, Nihat Zeybekci, care urma să participe la un eveniment legat de împlinirea unui an de la puciul eșuat din Turcia.


De la tentativa de lovitură de stat, un număr mare de operaţiuni ale poliţiei au vizat persoane suspectate că ar avea legături cu clericul islamist Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză de orchestrarea evenimentului din 15 iulie 2016.

Aproximativ 50.000 de persoane au fost arestate şi 150.000 de angajaţi din domeniul public au fost suspendaţi sau demişi din funcţie ca urmare a măsurilor punitive luate de autorităţile turce după tentativa de lovitură de stat din luna iulie.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...
Ultima oră
Pe aceeași temă