15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecial1000 de oameni au demonstrat la Moscova împotriva cenzurii de pe Internet....

1000 de oameni au demonstrat la Moscova împotriva cenzurii de pe Internet. 11 persoane au fost reținute

Aproximativ 1.000 de persoane au participat sâmbătă la Moscova, sub o ploaie puternică, la un protest împotriva înăspririi supravegherii și restricțiilor pe internet, manifestația soldându-se cu cel puțin 11 arestări, relatează AFP citată de Agerpres.

Participanții au purtat pancarte și umbrele și au scandat 'Rusia va fi liberă!' și 'Rusia fără cenzură!'.

Adunarea a fost autorizată de primăria Moscovei și încadrată de numeroși polițiști, unii purtând căști și arme.

Cel puțin 11 persoane au fost reținute în timp ce manifestau în sprijinul jurnalistului Ali Ferouz, amenințat cu expulzarea în Uzbekistan, potrivit ONG-ului OVD-Info.

Potrivit unui fotograf al AFP, alte două persoane, care agitau steaguri în culorile curcubeului, au fost arestate.

'Putin, guvernule rus, vă spunem un lucru: lăsați tehnologia în pace!', a strigat un manifestant urcat pe un podium, conform transmisiei în direct pe Youtube.

O altă manifestantă a chemat la un vot împotriva președintele Vladimir Putin la viitoarele alegeri din martie 2018.

O manifestație similară, care a reunit circa 1.000 de persoane, a avut loc la 23 iulie împotriva controlului sporit al autorităților asupra internetului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă