11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecial100.000 de palestinieni lucrează în Israel și colonii

100.000 de palestinieni lucrează în Israel și colonii

Peste 100.000 de palestinieni lucrează în Israel şi în coloniile israeliene din Cisiordania ocupată, ceea ce înseamnă că unul din şase palestinieni activi în câmpul muncii este remunerat, potrivit unor cifre oficiale palestiniene, date publicităţii sâmbătă, informează AFP.

În mod concret, 83.000 de palestinieni lucrează în Israel, în timp ce 22.000 sunt angajaţi în coloniile israeliene din Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de aproape o jumătate de secol de statul israelian.

În acelaşi timp, 338.000 de palestinieni muncesc în Cisiordania şi 216.000 în Fâşia Gaza. Dintre aceştia, 52% sunt angajaţi în sectorul privat.

Rata şomajului în toate teritoriile palestiniene se ridică la 26%, potrivit Biroului palestinian pentru statistici. Şomajul ajunge la 45% în Fâşia Gaza, potrivit Băncii Mondiale, care subliniază că aceasta este una dintre cele mai ridicate rate de şomaj din lume.

În faţa stării de marasm economic şi politic din teritoriile ocupate, extrem de dependente economic de statul israelian, permisele de muncă eliberate de Israel constituie o adevărată mană financiară pentru locuitorii din Fâşia Gaza, aflată de 10 ani sub o severă blocadă israeliană şi ameninţată în mod regulat la fiecare nouă escaladare a violenţelor în Cisiordania.

În urma recentului val de atacuri cu cuţit împotriva israelienilor, Israelul a decis să priveze, temporar, de aceste permise mai multe localităţi de unde erau originari atacatorii, lăsând sute de familii palestiniene fără venituri.

Cu toate acestea, mii de palestinieni lucrează în Israel fără permis de reşedinţă sau permis de muncă.

Cele mai citite

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă