John Kerry: Rusia ar trebui să-şi schimbe ţintele militare în Siria

de Andrei Mărgăritescu , 13 februarie 2016 - stire actualizata la ora 17:19, 13 februarie 2016
John Kerry: Rusia ar trebui să-şi schimbe ţintele militare în Siria

Secretarul de stat american John Kerry a afirmat sâmbătă că Rusia ar trebui să-şi schimbe ţintele militare în Siria în contextul în care există perspectiva încheierii unui armistiţiu, informează AFP.

"În prezent majoritatea atacurilor ruse se concentrează pe grupările de opoziţie legitime. Pentru a se ajunge la un acord (privind armistiţiul) este esenţial ca Rusia să-şi schimbe ţintele" în Siria, a spus Kerry la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen.

Occidentalii reproşează Rusiei faptul că loviturile sale ariene vizează în special opoziţia moderată şi nu jihadiştii cei mai radicali, cu scopul de a susţine regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad. La rândul lor ruşii susţin că vizează doar grupările teroriste.

"Suntem într-un moment de tranziţie" între război şi pace, a punctat John Kerry. "Deciziile care vor fi luate în următoarele zile, săptămâni sau luni ar putea pune capăt războiului, sau să deschidă posibilitatea unui conflict mult mai amplu", a atenţionat secretarul de stat al SUA.

Statele Unite şi Rusia urmează să se pună de acord asupra unei încetări a ostilităţilor în Siria în termen de o săptămână, cu excepţia ofensivei împotriva jihadiştilor, cu scopul de a relansa procesul de pace şi de a stopa exodul civililor.

SUA sunt pregătite să se aşeze la aceeaşi masă cu Rusia pentru a stabili care grupări pot fi bombardate şi care nu, a adăugat John Kerry, în timp ce Moscova cere o cooperare între militarii ruşi şi americani asupra acestor probleme.

"Nu există o altă soluţie pentru o încetare a ostilităţilor decât aceea de a se aşeza la o masă şi de a lucra împreună asupra tuturor aspectelor problemei, fie ele politic, umanitare, sau militare", a spus Kerry.

Coaliţia internaţională condusă de SUA desfăşoară din vara anului 2014 raiduri aeriene împotriva grupării Statul Islamic în Siria şi Irak

Comentarii

 • un roman mai prost

  14 februarie 2016 9:12

  ameri-coni luciferieni, ingeri diavolului, astia se cred stapini lumi, niciodata nu vor stapini umanitatea ,planeta, in schimb ne ducem cu toti, si sarmani si ei elita, sa fie siguri.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  14 februarie 2016 9:09

  altul care ar trebui sa fie arestat si judecat , de un TI, cu adevarat independent, apolitic, ptr crime impotriva umanitati, , finantarea, formarea gruparilor de terorism international.p.s sper sa va vina rindul, la toata kabala hegemoniana, zionista incepind de sus din virful piramidei.

  raspunde comentariului
 • catavencu

  14 februarie 2016 0:13

  asa e, tre sa bombardeze pe ai de-I bombardati si voi, sa inchida baza militara din Syria, sa v-o dea voua, si sa recunoasca tot ce spuneti voi ca a facut. Problema e rezolvata 50 adica ....ar trebui sa vrea si Putin, ca voi.....vreti.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design