Şeful diplomaţiei olandeze recomandă un control eficace la graniţe pentru gestionarea fluxului de refugiaţi

de Carla Popa , 14 februarie 2016 - stire actualizata la ora 16:54, 14 februarie 2016
Şeful diplomaţiei olandeze recomandă un control eficace la graniţe pentru gestionarea fluxului de refugiaţi

Ministrul olandez de externe, Bert Koenders, a cărui ţara asigură preşedinţia semestrială a UE, s-a pronunţat duminică la Skopje împotriva închiderii frontierelor migranţilor şi a pledat în favoarea unui control eficace, relatează AFP, potrivit Agerpres

'Unii membri ai UE au cerut Macedoniei să închidă graniţa cu Grecia (...) Un control eficace al graniţelor este mai important în acest moment decât închiderea lor', a declarat Bert Koenders. 

Exprimându-se la încheierea unei întrevederi cu omologul său macedonean, Nikola Poposki, la  Skopje, Bert Koenders a subliniat că este 'foarte important să se continue în cadrul UE procesul de cooperare pe acest subiect'. 

Ministrul olandez s-a deplasat în Macedonia, ţară care se află pe 'ruta balcanică' a migranţilor care doresc să ajungă în ţări din Europa Occidentală, la două zile după omologul său austriac Sebastian Kurz care, la rândul său, a cerut autorităţilor locale să fie pregătite să  'înceteze' fluxul migratoriu. 

'Plafonul de migranţi pe care Austria l-a stabilit pentru 2016 va fi probabil puternic atins în următoarele luni şi Austria va trebui atunci să oprească migranţii la graniţe', a declarat Sebastian Kurz. Koenders a afirmat că ţara sa va continua să lucreze 'cu Austria, Macedonia dar de asemenea cu Grecia' pentru a căuta o 'soluţie eficientă' şi pentru 'a evita un efect de domino şi o situaţie necontrolabilă'. Armata macedoneană a început luni noi lucrări pentru a întări gardul construit la graniţa cu Grecia în vederea diminuării afluxului de migranţi ilegali. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design