20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiHunedoara: Forţe suplimentare pentru stingerea a două incendii de pădure

Hunedoara: Forţe suplimentare pentru stingerea a două incendii de pădure

În partea de nord a judeţului Hunedoara, în zona Buceş-Vulcan, focul a afectat aproximativ 25 de hectare de litieră de pădure, propagarea flăcărilor fiind favorizată de vegetaţia uscată, prezentă din abundenţă.

“Pentru lichidarea incendiului la vegetaţia de la baza pădurii de foioase şi conifere, din zona Buceş-Vulcan, intervin 30 de pompieri ai Detaşamentelor Deva şi Orăştie şi ai Staţiei Brad, precum şi 11 lucrători silvici”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

În zonă au fost mobilizate şi forţe ale ISU Alba – pompieri militari şi angajaţi ai Ocolului Silvic din Abrud, având în vedere faptul că incendiul a izbucnit la graniţa dintre judeţele Hunedoara şi Alba.

Cel de-l doilea incendiu se manifestă în partea de sud a judeţului Hunedoara, în zona satului Petros, din comuna Pui, la limita cu Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina. Focul a afectat litiera şi vegetaţia de la baza pădurii.

“Pentru anihilarea incendiului de litieră izbucnit pe raza localităţii Petros, ce a afectat nouă hectare, intervin 16 pompieri ai Detaşamentului Petroşani şi 10 lucrători silvici”, a precizat reprezentanta ISU Hunedoara.

Cauzele celor două incendii urmează să fie stabilite după lichidarea focarelor.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă