15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiGabriela Firea, atac dur la adresa CNAIR și a Ministerului Transporturilor

Gabriela Firea, atac dur la adresa CNAIR și a Ministerului Transporturilor

Edilul spune că îşi menţine solicitarea şi dorinţa ca Centura Capitalei să fie transferată la municipalitate şi se declară convinsă că actualul ministru al Transporturilor, Lucian Şova, va accepta acest transfer. Firea susţine că nu a înţeles de ce Ministerul Transporturilor a refuzat până acum să-i fie luată o povară.

„În legătură cu Centura ocolitoare a Capitalei, mi-am exprimat încă din primele zile dorinţa de a a mă implica în acest obiectiv de investiţii. Nu am înţeles nici pînă la această oră îndârjirea CNAIR de continua lucrările într-un ritm pe care noi îl considerăm nesatisfăcător. Consider că Ministerul Transporturilor este îndreptăţit să aibă ca prioritatea toate obiectivele din ţară şi tocmai e aceea nu înţeleg de ce atunci când o unitate administrativ-teritorială vrea să-i ia o povară, nu numai că ezită, dar refuză. Am făcut solicitări de nenumărate ori şi menţin solicitarea ca centura să fie transferată la Primăria Capitalei şi vă asigur că ritmul de lucur va fi cu totul altul. (…) Am aşa un sentiment, care va fi bun de această dată, şi cred că împreună cu actualul ministru al Transporturilor (Lucian Şova, n.r.) se va realiza acest transfer, pentru că am observat că este mai deschis. Mâine (joi, n.r.) voi avea o întâlnire cu dumnealui”, a declarat miercuri Gabriela Firea într-o conferinţă de presă pe tema proiectelor de infrastructură.

Gabriela Firea a cerut Centura încă de anul trecut

Anul trecut, Gabriela Firea a făcut o solicitare către Guvern pentru a aproba transferul Centurii Capitalei de la CNAIR în administrarea Primăriei Capitalei, astfel încât să poată gestiona lucrările, ea menţionând că municipalitatea are inclusiv un departament care se ocupă de atragerea fondurilor europene şi de monitorizarea proiectelor cu fonduri europene.

Firea a criticat ritmul lent cu care se desfăşoară lucrările pe centura Capitalei. În luna aprilie, CNAIR a anunţat că a încheiat un protocol cu Primăria Capitalei, care vizează obiectivele de dezvoltare ale Bucureştiului.

În mai, Lucian Şova spunea că Primăria Capitalei are “mai mult entuziasm” decât Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a administra Centura Bucureştiului.

Cele mai citite

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...
Ultima oră
Pe aceeași temă