19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiFLORIN DURGHEU: “Procurorii au făcut rechizitorii doar pentru a satisface dorința de...

FLORIN DURGHEU: “Procurorii au făcut rechizitorii doar pentru a satisface dorința de „sânge”

 

În luna august 2013, numitul Bădin Andrei-Dan, realizator al unei emisiuni televizate, difuzata de un post de televiziune naţional, a pretins şi primit de la inculpatul Duicu Ioan-Adrian suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presă care viza, la acel moment, pe Ministrul Mediului si al Schimbărilor Climatice, scrie în rechizitoriul DNA. În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Florin Durgheu, avocatul jurnalistului de la B1 Tv, fost “România liberă,” consideră că “prin menţinerea soluţiei de achitare, formulată de Curtea de Apel Bucureşti  şu la Înalta Curte de Casație și Justiție se dovedește în mod irefutabil faptul că Rechizitoriul întocmit de către procurorul D.N.A. și confirmat de către șeful lui ierarhic, a fost, cel puțin, precar, fiind evidentă împrejurarea că acuzațiile formulate în cuprinsul Rechizitoriului nu au avut corespondent nici în situația de fapt, nici în probele administrate.”

Foto: Andrei Bădin, fost reporter la “România liberă”

“Acest fapt este de o gravitate extremă deoarece viața a numeroase persoane (nu doar a inculpaților, dar și a membrilor familiilor lor) a fost bulversată în mod nefondat doar pentru a satisface dorința de „sânge” a electoratului #rezist, dorință satisfăcută, din păcate, în cea mai mare parte, cu dosare în care probele au fost ticluite sau interpretate în mod tendențios”, mai scrie avocatul în Ziuanews.ro.

Dulgheu a demonstrat în fața Instanței Supreme, cu argumente logice, pertinente, atât faptul că Andrei Bădin nu a săvârșit infracțiunea de care a fost acuzat în mod nefondat, cât și faptul că nici nu s-a pus problema existenței vreunei campanii la Postul B1 TV împotriva acelei doamne (inclusiv fost ministru) și a fiului ei. Emisiunile nu au făcut altceva decât să informeze opinia publică despre anumite subiecte documentate referitor la activitatea persoanelor anterior menționate. În ciuda afirmaţiilor din rechizitoriu, emisiunile au continuat. Avocatul a adus probe în faţa judecătorilor că fapta nu există.

 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...
Ultima oră
Pe aceeași temă