4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Marian Godină prezintă imagini în care poliţistul lovit de Cristian Boureanu...

VIDEO. Marian Godină prezintă imagini în care poliţistul lovit de Cristian Boureanu îi dă acestuia un pumn

Poliţistul Marian Godină a postat pe contul său de Facebook imagini în care poliţistul lovit de Cristian Boureanu ripostează şi îi dă acestuia un pumn, comentariul lui Godină fiind că reacţia colegului său a fost "proporţională şi corectă" şi că "aşa trebuia răspuns", relatează News.ro, via Digi24. 

UPDATE 17.00: Mai multe imagini din timpul scandalului în care a fost implicat Cristian Boureanu și mai mulți ofițeri din cadrul Poliției Române au ajuns în presă: 

 

 

 

"Pentru cei care spuneau că poliţistul nu a avut nicio reacţie şi că a fost prea blând. Urmăriţi finalul. A avut reacţie sau nu? Eu zic că a fost o reacţie proporţională şi corectă. Mie, unul, mi-a făcut ziua mai frumoasă. Bravo, colegule! Aşa trebuia răspuns!", scrie Godină, postând imagini din seara incidentului în care a fost implicat fostul parlamentar Boureanu.

În imagini se vede cum, după ce este lovit în zona inghinală de Cristian Boureanu, poliţistul îl loveşte pe acesta în zona feţei. Ulterior, într-o nouă postare, Marian Godină a prezentat câteva instrucțiuni din procedura de imobilizare a persoanelor:

„Pentru înfrângerea acţiunilor agresive şi imobilizarea persoanelor turbu­lente se folosesc procedeele specifice luptei corp la corp; se pot aplica şi LOVITURI CU PUMNUL, mâinile şi picioarele, genunchii, coatele şi alte părţi ale corpului.

Se evită aplicarea loviturilor în zone vitale şi cu o intensitate exa­ge­rată, de natură a provoca vătămarea gravă a integrităţii corporale ori moar­tea persoanelor.

Forţa fizică şi procedeele de luptă corp la corp se folosesc numai după so­marea celor care se manifestă violent, de a înceta acţiunea agresivă şi de a se supune cererii îndreptăţite a poliţistului folosind formula: „POLI­ŢIA, ÎNCETAŢI!”. NU ESTE NECESARĂ SOMATIA în cazul în care poliţistul este atacat PRIN SURPRINDERE sau integritatea corporală sau viaţa vreunei persoane este pusă în pericol imediat”.

Cristian Boureanu a fost arestat preventiv sâmbătă, pentru ultraj, după ce, în 9 iunie, a insultat şi lovit poliţişti care au oprit în trafic maşina în care se afla ca pasager. El a fost audiat timp de opt ore şi, potrivit unor surse, ar fi invocat stări de amnezie.

Procurorii menţionau în referatul cu propunerea de arestare a lui Boureanu că vineri, în jurul orei 01:30, maşina în care fostul deputat se afla ca pasager, pe locul din dreapta-faţă, a fost oprită în trafic de un echipaj de poliţie rutieră pe bulevardul Aviatorilor, în zona restaurantului Pescăruş.

Potrivit procurorilor, Cristian Boureanu "s-a manifestat violent la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a ameninţat, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale".

Cristian Boureanu a fost dus la audieri vineri, în jurul orei 16.00, după ce a fost externat de la Spitalul "Floreasca" din Capitală, unde a fost dus în noaptea de joi spre vineri, având un traumatism cranio-cerebral şi o fractură de sinus maxilar, afirmau surse medicale.

De asemenea, la Spitalul "Floreasca" a ajuns şi un poliţist implicat în incident, care însă nu a necesitat internarea. Conform unor imagini difuzate de Antena 3, Boureanu îi face proşti pe poliţiştii de la Poliţia Rutieră care l-au oprit în trafic şi îi cere prietenei sale să îl filmeze în timp ce îl loveşte pe unul dintre ei şi îi ameninţă pe aceştia cu formule precum: "Te las fără pensie" şi "Îţi sparg faţa".

Poliţiştii au susţinut că Boureanu, care s-ar fi aflat în stare de ebrietate, a fost dus la Spitalul Floreasca după ce i s-ar fi făcut rău în timpul audierilor, el fiind transportat la unitatea medicală cu o ambulanţă SMURD.

Cristian Boureanu a mai fost implicat într-un incident în septembrie 2016, când şi-a bătut fiica pe stradă, fiind cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă