10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialVenezuela duce lipsă de bere

Venezuela duce lipsă de bere

Producătorii de bere din Venezuela nu vor mai produce băutura spumoasă de săptămâna aceasta, din cauză că nu se vor mai putea importa materiile prime necesare, informează Agerpres.

Oamenii nu vor mai putea consuma în curând cea mai populară băutură națională, Venezuela fiind țara cu cel mai ridicat consum de bere din America Latină.

Se apreciază că în prima săptămână din august nu va mai exista materie primă — orz sau malț — pentru producerea ei din cauza imposibilității importului. Lipsește valuta pentru achiziții.

Firmele venezuelene trebuie să cumpere dolari de la guvern în vederea aprovizionării, însă acesta nu le dă sume suficiente. Astfel au lipsit luni întregi din magazine hârtia igienică, șamponul, carnea de pui sau de vită din cauza imposibilității de a le importa, relatează metronews.fr.

În plus, muncitorii sindicaliști de la Empresas Polar, care gestionează 80% din producția națională de bere, sunt în grevă, cerând salarii mai mari. Cele două fabrici ale societății și diferite centre de distribuție și-au încetat activitatea la începutul lunii iulie.

”Numai prin dialog s-ar putea rezolva această criză”, a spus Fray Roa, director general al Federacion Venezolana de Licoreros y Afines.

El a anunțat la o conferință de presă din 23 iulie o ”criză fatală” în sector, care amenință 400.000 de locuri de muncă directe. Potrivit El Siglo, bărbatul a fost reținut a doua zi pentru afirmațiile sale.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă