10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUn adolescent propune o aplicaţie de Internet pentru nevăzători

Un adolescent propune o aplicaţie de Internet pentru nevăzători

Un adolescent în vârstă de 15 ani, care şi-a înființat o firmă în domeniul cercetării tehnologice inovative, a creat o aplicație de web pentru a-i ajuta pe nevăzători să poată să navigheze pe Internet, informează Agerpres.

În această săptămână compania Braigo Labs a lansat versiunea beta a serviciului său digital care are rolul de a-i ajuta pe cei cu tulburări de vedere sau pe cei care nu văd deloc să poată recunoaște texte scrise pe imagini. Aceasta este prima fază a lansării unei platforme mai ample care are rolul de a face mai facil accesul la internet pentru cei cu probleme de vedere.
 
În prezent serviciul rulează ca o aplicație de internet gratuită, funcționează în peste 50 de limbi de pe mapamond și poate extrage textul din imagini dintr-o varietate de surse, scrie portalul TechCrunch, care mai notează că aplicația aduce ca noutate față de alte dispozitive deja existente pe piață faptul că-i poate ajuta pe nevăzători să înțeleagă textul care se află pe o imagine.
 
''Acesta este pasul nostru în direcția corectă'', a declarat Shubham Banerjee în vârstă de 15 ani, creatorul companiei Braigo Labs, pentru TechCrunch.
 
''Încercăm la Braigo să realizăm un produs complet care creează, sprijină și se dezvoltă ca un ecosistem pentru cei cu tulburări de vedere. Nu este un program de sine stătător sau un instrument hardware'', a mai spus Shubham Banerjee, care lucrează de câțiva ani în proiecte tehnologice dedicate nevăzătorilor.
 
La 13 ani a obținut finanțare de la o companie mare pentru un alt proiect. El a pus bazele Braigo Labs în august 2014, sediul fiind în Palo Alto, California.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă