6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSuceava: 55 persoane audiate de procurorii DIICOT pentru contrabandă cu ţigări

Suceava: 55 persoane audiate de procurorii DIICOT pentru contrabandă cu ţigări

55 de persoane vor fi duse la audieri, vineri, la sediul DIICOT Suceava, într-un dosar de contrabandă de ţigări, după ce anchetatorii au făcut 50 de percheziţii în Bucureşti, Constanţa, Neamţ, Suceava, Botoşani şi Covasna, în urma cărora au ridicat 500.000 de pachete de ţigări, informează Direcţia.

Potrivit unui comunicat remis vineri NewsIn, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au procedat la destructutarea unei grupări infracţionale organizate specializate în contrabanda cu ţigări de provenienţă Republica Ucraina şi Moldova.

În cursul investigaţiilor s-a stabilit că ţigările erau introduse ilicit pe teritoriul vamal al României, peste frontiera de stat adiacentă judeţelor Suceava şi Botoşani. Din probele administrate până în acest moment a rezultat că membrii grupării coordonau şi controlau direct actele materiale de contrabandă, asigurând în acelaşi timp colectarea, depozitarea, transportul şi desfacerea către comercianţii de ţigări de pe piaţa neagră a municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa, Neamţ şi Covasna.

Liderul grupării a fost identificat în persoana lui Paul Iova, zis Ion Petrişor, de 48 ani, din Bucureşti, susţin procurorii DIICOT.

Pentru destructurarea grupării şi completarea probatoriului au fost făcute simultan 50 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Suceava, Botoşani, Constanţa, Covasna şi Neamţ. Totodată, la sediul DIICOT Suceava urmează să fie conduse pentru audieri 55 persoane, faţă de care, după analiza probelor, se vor lua măsuri legale, se arată în comunicatul citat.

Totodată, în cursul anchetei, cu ocazia monitorizării activităţilor infracţionale ale membrilor grupării au fost capturate peste 10.000.000 de ţigarete (500.000 de pachete de diferite mărci din Republica Ucraina şi Republica Moldova). Valoarea prejudiciului, doar pentru ţigările capturate, potrivit anchetatorilor, se ridică în acest moment la suma de 5.000.000 de lei (echivalentul a peste 1.100.000 de euro).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă