21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialRegele Cioabă a fost reținut pentru 24 de ore, după percheziţii într-un...

Regele Cioabă a fost reținut pentru 24 de ore, după percheziţii într-un caz de evaziune cu prejudiciu de peste cinci milioane de euro

UPDATE 23,30: Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, a fost reținut pentru 24 de ore la Drobeta Turnu Severin, dar nu și soția sa, au declarat surse polițienești din Mehedinți.


UPDATE 10.20: Soţia autointitulatului rege internaţional al romilor Dorin Cioabă, Sighişoara, a fost ridicată, miercuri, în urma percheziţiilor făcute la locuinţa familiei în dosarul de evaziune fiscală şi va fi dusă la audieri la sediul Poliţiei Mehedinţi. Dorin Cioabă a anunţat că sunt vizate două societăţi administrate de către Sighişoara care au colaborat cu firme ale romilor din Strehaia, fiind vorba despre patru facturi în valoare de 20.000 de lei despre care anchetatorii susţin că sunt fictive.

Poliţiştii bucureşteni au efectuat, miercuri, percheziţii în opt judeţe şi Bucureşti, într-un caz de evaziune cu prejudiciu de peste 5 milioane de euro. De percheziţii este vizat şi regele Cioabă, potrivit Mediafax.

Poliţiştii din Mehedinţi şi ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române fac 28 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro, prin comiterea de infracţiuni economice.

Percheziţiile au loc în judeţele Mehedinţi, Timiş, Argeş, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2009 – 2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale. Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artifical impozitul pe profit.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că de precheziţii este vizat regele Cioabă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Boris Becker, despre Simona Halep: „Cred că tenisul mondial are nevoie de ea”

Fostul mare jucător german Boris Becker, prezent, marţi, la Bucureşti, la premiera filmului documentar Nasty, a declarat că tenisul mondial are nevoie de Simona Halep. „Mă...

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

Ciucă susține că România are o situație economică solidă, construită de guvernarea liberală, deși premierul și jumătate dintre miniștri sunt de la PSD

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, anunță că Agenția S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și subliniază că decizia agenției de rating...
Ultima oră
Pe aceeași temă