13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședintele clubului FC Olt va fi cercetat sub control judiciar

Președintele clubului FC Olt va fi cercetat sub control judiciar

Judecătoria Slatina a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de preşedinele Asociaţiei Club Sportiv FC Olt Slatina, Ionuţ Ivan, reţinut vineri seara şi trimis în judecată pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au solicitat sâmbătă instanţei Judecătoriei Slatina arestarea preventivă a lui Ionuţ Ivan pe o perioadă de 30 de zile, însă judecătorii au dispus punerea în libertate a inculpatului şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de acesta pe o perioadă de 60 de zile. 

"Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina şi, pe cale de consecinţă, dispune punerea în libertate a inculpatului reţinut. (…) dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Ivan Cătălin-Ionuţ – pe o durată de 60 de zile de la data de 04.06.2016 până la data de 02.08.2016 inclusiv", se arată în încheierea de şedinţă pronunţată sâmbătă, în camera de consiliu de către judecătorul de serviciu de la Judecătoria Slatina. 

Ionuţ Ivan nu are voie să comunice cu martorii din dosar şi are interdicţie de exercita funcţia de preşedinte al ACS FC Olt Slatina, o echipă de fotbal din Liga a III-a. Decizia instanţei nu este definitivă. 

Într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina se anunţă că Ionuţ Ivan, reţinut vineri seara, a fost trimis în judecată cu acuzaţiile de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală. 

Ionuţ Ivan este acuzat că, în perioada 2013 -2015, în calitate de preşedinte al ACS FC Olt SLatina, "şi-a însuşit prin retragere din contul acestei asociaţii sau prin efectuarea de plăţi reprezentând angajamente ce nu aveau legătură cu aceasta, suma de 803.946 de lei, iar în aceeaşi perioadă de timp a încheiat convenţii civile cu jucătorii de fotbal în scopul diminuării cuantumului obligaţiilor fiscale către bugetul general consolidat şi ulterior a beneficiat de rambursare de TVA în cuantum de 126.334 lei; de asemenea, inculpatul a semnat în calitate de membru fondator al Asociaţiei Club Sportiv F.C. Olt Slatina statutul şi actul constitutiv conţinând menţiunea că cenzor al asociaţiei este expertul contabil C.A.M., menţiune necorespunzătoare adevărului", precizează sursa citată. 

Totodată, un bun imobil al lui Ionuţ Ivan a fost pus sub sechestru asigurator. 

Ionuţ Ivan este preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PSD Olt. 
 

Cele mai citite

Congres Forța Dreptei: Ludovic Orban este ales președinte

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii, potrivit agerpres.ro. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat...

Vântul puternic a suspendat manevrele în porturile de la Marea Neagră

Vântul puternic suspendă, sâmbătă, manevrele în porturile de la Marea Neagră, potrivit jurnalul.ro. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că au fost...

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...
Ultima oră
Pe aceeași temă