Physalia, grădina plutitoare care va purifica apele Europei

de Corina Alexandru , 31 august 2011
Physalia, grădina plutitoare care va purifica apele Europei

Deşi Marea Britanie este cunoscută ca fiind prima ţară care a reuşit să facă râurile să devină negre din cauza metodelor folosite în vremurile sale de glorie în minerit, pentru extracţia cărbunelui, astăzi Vincent Callebaut a găsit o metodă prin care apele europene nu vor mai cunoaşte niciodată acele timpuri, potrivit AskMen.com.

Botezată Physalia, după Physaliaphysalis, organism care seamănă cu meduza şi care mai este cunoscut şi sub numele de Războinicul portughez, nava a fost concepută ca fiind o grădină plutitoare care să navigheze de sus în jos pe apele din Europa pentru a le purifica.

Acoperişul este făcut din panouri solare şi hidroturbine care generează energie pe măsură ce nava se deplasează, fapt ce înseamnă că întreaga energie a Physaliei provine din mijloace regenerabile. "Grădina plutitoare" este o sursă de energie deoarece produce mai multă energie dect consumă şi are zero emisii de carbon.

Şi mai interesant este sistemul inovator de filtrare. Exteriorul navei este învelit în oxid de titan care absoarbe poluanţii din aer, cum ar fi oxidul de azot. Pentru a curăţa râul, apa este pompată în grădina uriaşă care se află deasupra şi care acţionează ca un filtru biologic, îndepărtând poluanţii aşa cum ar face-o şi natura.

O altă inovaţie este faptul că pe nava lui Callebaut se pot urca la bord şi oameni care ar putea vedea aceste procese în timp real. Până în acest moment, mai scrie AskMen.com, această navă este doar în stadiul de proiect.

 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design