14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialO victimă a accidentului provocat de diplomatul Silviu Ionescu cere 362.000 euro

O victimă a accidentului provocat de diplomatul Silviu Ionescu cere 362.000 euro

Bărbatul rănit în accidentul în care a fost implicată maşina Ambasadei române din Singapore solicită compensaţii în valoare de 360.000 de euro şi despăgubiri de 2.000 de euro reprezentând cheltuielile medicale şi de transport, relatează sâmbătă publicaţia Today Online, citată de Mediafax.

Cea mai mare parte a sumei solicitate de Bong Hwee Haw, în vârstă de 24 de ani, reprezintă compensaţii pentru pierderea unor venituri viitoare, dar şi pentru pierderea veniturilor pe care le-ar fi putut realiza în perioada de recuperare.

Suma ar urma să fie achitată de NTUC Income, compania care a asigurat maşina Ambasadei române.

Avocatul lui Bong a afirmat, în solicitarea pentru compensaţii, că accidentul a fost provocat de neglijenţa fostului însărcinat cu afaceri român la Singapore, Silviu Ionescu.

Un raport medical semnat de un neurochirurg precizează că Bong are tendinţe sinucigaşe după accident şi a fost nevoit să urmeze şedinţe de terapie, iar memoria sa a fost afectată în urma accidentului. Conform specialistului, Bong are dificultăţi motorii şi probleme de efectuare a calculelor şi are dureri la genunchi în cazul în care stă în picioare mai mult de 30 de minute. El urmează să fie supus unei noi evaluări după încheierea perioadei de recuperare, medicii urmând să stabilească dacă îşi va mai putea exercita meseria de crupier.

Bong şi-a reluat în mai pregătirea profesională, însă întâmpină dificultăţi din cauza rănilor suferite.

Ionescu, arestat preventiv în cazul accidentului din Singapore, a fost trimis în judecată joi de procurorii instanţei supreme, care îl acuză că s-a folosit de imunitatea diplomatică pentru a părăsi Singapore şi că a încercat să influenţeze ancheta.

El va fi judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii, se arată în rechizitoriul prin care procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au deferit justiţiei pe fostul însărcinat cu afaceri.

În momentul producerii accidentului, Bong se afla se afla împreună cu prietenul său Tong Kok Wai, care a murit în urma coliziunii.

Însărcinatul cu afaceri la Ambasada română din Singapore, Alexandru Coşeru, a apreciat că este puţin probabil ca justiţia română să convoace martori din Singapore. “De aceea au venit procurorii români în Singapore în mai şi au intervievat martorii”, a spus el.

Avocatul lui Bong consideră însă că este foarte probabilă convocarea unor martori din Singapore în procesul din România. “Dar e altă poveste dacă martorii vor trebui să meargă acolo (…) România trebuie să suporte cheltuielile martorilor dacă le cere să meargă în România”, a spus el.

Compania de asigurări NTUC Income a acceptat în aprilie să-i ofere lui Bong o plată intermediară de 30.000 de dolari singaporezi (17.150 de euro), care urmează să fie luată în considerare pentru orice altă compensaţie viitoare.

“Suntem de acord să-i oferim o plată intermediară lui Bong după analizarea cazului şi cererea sa. Nu există nicio îndoială că a fost un accident real şi că el a fost una dintre victime”, a declarat atunci purtătorul de cuvânt al NTUC Income.

Conform rechizitoriului, în data de 15 decembrie 2009, în jurul orei 3.09 (ora statului Singapore) Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri “ad interim” al României în Singapore, în timp ce se afla la volanul autoturismului de reprezentare al Ambasadei României în Singapore, marca Audi A6, cu număr de înmatriculare S-3401-CD, de culoare neagră, nerespectând culoarea verde pentru pietoni, a accidentat la intersecţia semaforizată a străzilor Bukit Panjang cu Bangkit, din Singapore, două persoane de 30, respectiv 24 de ani. În urma coliziunii una dintre acestea a decedat iar cealaltă a fost grav rănită, notează anchetatorii în rechizitoriu.

Ionescu nu a oprit după producerea accidentului şi a continuat să ruleze încă aproximativ 185 de metri, până la următoarea intersecţie semaforizată a străzilor Bukit Panjang cu Pending unde, de asemenea, nerespectând culoarea roşie pentru autoturisme şi verde pentru pietoni, a accidentat o altă victimă, în vârstă de 18 ani. care se afla angrenată în traversarea regulamentară a trecerii de pietoni.

Potrivit rechizitoriului, Bong Hwee Haw (24 de ani), a prezentat un hematom subdural acut în partea dreaptă, cu o contuzie temporală şi fracturi craniene şi faciale, fracturi ale capătului drept al fibulei şi al ramurei inferioare pubice. Leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire cu şi de corpuri/planuri dure, posibil în condiţiile unui accident rutier, produs la 15 decembrie 2009. Aceste leziuni au necesitat 70-80 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, au fost de natură a determina infirmitate şi a pune viaţa victimei în primejdie.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă