NASA a scos la concurs postul de „responsabil pentru protecția planetară”. Pentru un salariu de 15.000 USD/lună, trebuie să ne apere de extratereștii

Persoana care se va angaja pe postul de „Planetary Protection Officer”, scos la concurs chiar de către NASA, va avea în fișa postului responsabilitatea de a proteja Pământului împotriva extratereştrilor, dar şi sarcina să apere şi alte planete de invazia oamenilor. NASA oferă şi un salariu substanţial. Cel care va fi ales pentru această misiune va câştiga între 124.000 şi 187.000 de dolari pe an, adică în jur de 15.000 de dolari pe lună.

Share

Marian Garleanu 0 comentarii

Actualizat: 03.08.2017 - 14:39

Persoana care se va angaja pe postul de „Planetary Protection Officer”, scos la concurs chiar de către NASA, va avea în fișa postului responsabilitatea de a proteja Pământului împotriva extratereştrilor, dar şi sarcina să apere şi alte planete de invazia oamenilor. NASA oferă şi un salariu substanţial. Cel care va fi ales pentru această misiune va câştiga între 124.000 şi 187.000 de dolari pe an, adică în jur de 15.000 de dolari pe lună.

Candidatul pentru acest post de adevărat gardian al Galaxiei trebuie să fie permanent disponibil pentru „călătorii frecvente” şi să fie la curent cu ultimele noutăţi în ceea ce priveşte posibilele riscuri de contaminare organică şi biologică. Totodată, gardianul va veghea cu atenţie activitatea robotică desfăşurată de oameni în spaţiu.

Contractul de muncă este determinat şi se întinde pe o perioadă de trei ani, cu o posibilă prelungire până la cinci ani, se mai precizează în job description –ul postului.

Agenția Spațială Americană (NASA) precizează că acest job este în conformitate cu Tratatul Spaţial semnat în 1967 între marile puteri ale lumii (USA, URSS și Marea Britanie), tratat care pledează printre altele pentru explorarea cosmică a altor planete încercând să se evite ”contaminarea” acestora şi să prevină ”schimbările aduse Terrei prin introducerea unor materiale de natură extraterestră”.

Potrivit cerinţelor acestei poziţii, ofiţerul de protecţie planetară este subordonat direct NASA şi trebuie să estimeze riscul de contaminare a altor planete, în timpul misiunilor spaţiale, dar să şi protejeze Pământul şi biosfera sa de vietăţile extraterestre.

Între 13.07.2017 și 14.08. 2017 doritorii își pot depune dosarele la cartierul general al NASA pentru postul de ”Planetary Protection Officer”  - ofițer pentru protecția planetară.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...