15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialLech Walesa are pneumonie

Lech Walesa are pneumonie

Liderul istoric al sindicatului Solidaritatea şi fost preşedinte polonez Lech Walesa, spitalizat săptămâna trecută la Gdansk, a declarat luni că suferă de pneumonie şi va trebui să rămână la spital între două şi trei săptămâni, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Am fost supus în această dimineaţă unui control la plămâni, cu o biopsie. Voi rămâne în spital între două şi trei săptămâni, pentru că este o pneumonie gravă. Am în continuare febră”, a declarat el, într-un interviu telefonic pentru AFP.

Spitalizat la 8 iunie pentru probleme gastrice şi febră, Lech Walesa, în vârstă de 67 de ani, a precizat atunci că a fost nevoit să îşi anuleze deplasările prevăzute în Italia şi România. El are de mai mulţi ani probleme cardiace şi diabet, iar în 2008, i-a fost implantat un stimulator cardiac în Statele Unite.

“Sănătatea mea nu mai este ce a fost. Trebuie să mă supun voinţei medicilor”, a declarat laureatul Premiului Nobel pentru Pce.

Spitalul din Gdansk refuză să ofere detalii despre starea de sănătate a lui Lech Walesa. Directorul adjunct al spitalului, Tadeusz Jedrzejczyk, a exclus însă, într-un interviu, o problemă cardiologică sau o infecţie cu bacteria care a făcut numeroase victime în Germania.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă