Lacul Morii din Capitală, ecologizat de elevii de la "Grigore Moisil"

de Rl online , 16 aprilie 2010
Lacul Morii din Capitală, ecologizat de elevii de la

Elevii Liceului "Grigore Moisil" şi voluntari vor curăţa sâmbătă împrejurimile Lacului Morii din Capitală şi vor planta copaci în zona dintre lac şi Parcul Crângaşi, acţiunea fiind parte a unui concurs pe teme de mediu lansat la începutul anului de municipalitate, potrivit Mediafax.

Acţiunea de ecologizare a împrejurimilor Lacului Morii este parte a proiectului "Make it a better place", realizat de Liceul Teoretic "Grigore Moisil", câştigătorul competiţiei de proiecte de mediu lansat la începutul anului de Primăria Municipiului Bucureşti.

Sâmbătă dimineaţă aproximativ două sute de elevi ai claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a de la Liceul "Grigore Moisil", alături de voluntarii care doresc să se alăture proiectului, vor aduna gunoaiele de pe malul nord-estic al Lacului Morii, de la baraj la insulă, inclusiv insula.

Deşeurile vor fi strânse în saci oxobiodegradabili şi vor fi ridicate imediat şi transportate la groapa de gunoi. Totodată, în zonă vor fi montate coşuri de gunoi, iar în spaţiul dintre lac şi Parcul Crângaşi vor fi plantaţi platani şi va fi amenajată o zonă verde.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Primăria Sectorului 6, prin Adminstraţia Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane, Primăria Municipiului Bucureşti, Administraţia Naţională "Apele Române", ECDL România, Microsoft Partners in Learning şi societatea de salubrizare Urban.

Lacul Morii este un lac de acumulare construit pentru protecţia Capitalei împotriva inundaţiilor, amenajarea sa fiind finalizată în anul 1986. Lacul are o suprafaţă de 220 de hectare şi un volum de aproximativ 20 de milioane de metri cubi de apă, fiind cea mai mare oglindă de apă din Capitală.

În partea de nord a lacului se află o insulă unde a fost amenajat un debarcader, zona fiind însă populată doar de pescari şi persoane care fac jogging, potrivit Primăriei Sectorului 6.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design