INS: Românii cheltuiesc mai mult pe țigări și băutură decât pe haine. Pentru educație alocăm doar 0,3% din bugetul lunar

de Razvan Pritulescu , 08 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 15:35, 08 aprilie 2017
INS: Românii cheltuiesc mai mult pe țigări și băutură decât pe haine. Pentru educație alocăm doar 0,3% din bugetul lunar

Studiul realizat de Institutul Național de Statistică (INS) arată preferințele de consum ale românilor, care, potrivit cifrelor, alocă mai mulți bani viciilor decât hainelor și pantofilor.

Studiul a fost realizat pentru ultima parte a anului 2016. Cifrele arată că în această perioadă cheltuielile totale ale populaţiei au fost în medie de aproape 2.700 de lei de gospodărie, adică puţin peste 1.000 de lei de persoană, potrivit Digi 24.

Potrivit statisticilor, 8% reprezintă banii daţi pe ţigări şi alcool şi astfel vorbim despre o sumă lunară într-o gospodărie de peste 215 lei care estre cheltuită în acest mod. Aceasta în condiţiile în care banii alocaţi pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte reprezintă 7.5%, adică 185 de lei la nivel de gospodărie.

Potrivit studiului realizat de Institutul Naţional de Statistică, cei mai mulţi bani sunt cheltuiţi pe mâncare: 34,8% din totalul cheltuielilor. Puţin peste 18% reprezintă facturile la utilităţi, respectiv apă, gunoi, energie electrică sau termică şi gaze naturale.

Pe de altă parte, pentru educație românii alocă doar 0,3% din bugetul lunar. 

Comentarii

 • www.bauturi.ro

  20 aprilie 2017 15:32

  Băutura e temelie!

  raspunde comentariului
 • Ghita Bizonu'

  08 aprilie 2017 17:36

  Pritulescule ia zi cat castigu tu pe luna? Sa mopara dna mama ta ca nu te duci sa vei o bere in centrul vechi?! Cat platetsi pe ea?Ma! Cestia este viata romanilor e prea terna si veniturile prea mici! In anii 70 - care nu erau grozavi insa acceptabili- occidentalii s emirau cumsteam la coada sa cumparm carti .. ca incase de oameni fara studii suoperioare el electricona, ea coafeza biblioteca trona la loc de cinste .. oameni se mandreau c aua o biblioteca desi unoeri mandria comsta sa ai complete colectia Enigma , Delfin si Colectia "der dragoste" - rombul rosu Dar azi pana si eu nu mai cumpar carti am vreo 24 de metri liniari pe cotoare. Preferateler merle erau Arta si Cultura de la Meridiane Ce-i drept fumez ... si ma seaca! MA nu eu am o vina ca cheltuiprea putin pe carti ca teatru de undema ? ci veniturile care sunt mai mici ca in RSR si preturle care sunt ca in mUE! SI tstresu .. ma baitete ai auzit ca aloolul est5e si amtianxiolitic? Si ptr o voctcadubla nu ititrebuie reteta verde!!!

  raspunde comentariului
 • Coruptia ucide

  08 aprilie 2017 16:52

  Cheltuiesc pentru ca nu exista SH-uri cu bauturi.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design