22.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialIași: 250 de pelerini au leșinat la coada pentru moaște

Iași: 250 de pelerini au leșinat la coada pentru moaște

250 de persoane care se află la Iași, pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva, au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce li s-a făcut rău în timp ce așteptau la rând, relatează Agerpres.

Marius Țăranu, ofițerul de presă al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău a declarat luni că, în cele trei zile de la începerea pelerinajului, 250 de persoane au primit îngrijiri medicale, 16 dintre acestea necesitând transportarea la spital.

În majoritatea situațiilor, pelerinii au primit asistență medicală de specialitate după ce au acuzat stări de rău cauzate de oboseală, lipsa unei alimentații corespunzătoare, dar și de afecțiuni medicale mai vechi.

În cele trei zile de pelerinaj, aproximativ 120.000 de pelerini s-au închinat la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, care a fost scoasă din Catedrala Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pe un baldachin special amenajat în curtea mitropolitană. Pentru a se ruga la moaștele sfintei, pelerinii au așteptat la rând, în medie aproximativ două ore.

Duminică seara, peste 120 de preoți, în prezența a câtorva mii de credincioși, au întâmpinat racla cu moaștele Sfântului Constantin Brâncoveanu, adusă de la o biserică din București.

În preajma zilei de 14 octombrie, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește hramul Sfintei Parascheva, Iașiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din țară.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...
Ultima oră
Pe aceeași temă