20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialHobby-urile politicienilor: Sporturi extreme, avioane şi motociclete

Hobby-urile politicienilor: Sporturi extreme, avioane şi motociclete

În plină vacanţă parlamentară, politicienii români se pot dedica în voie pasiunilor. Mulţi dintre ei sunt dependenţi de adrenalină şi par că nu pot trăi fără senzaţiile tari ale sporturilor extreme, potrivit realitatea.net.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, nu ratează mitingurile aviatice. Îi place însă să le privească nu de la sol, ci de la înălţime. Pasionat de modelism, ministrul Berceanu pilotează avioane de mici dimensiuni de câte ori are ocazia. Mai mult, Berceanu şi-a construit singur un avion cu două locuri.

Pasionat de avioane este şi omul de afaceri Silviu Prigoană. Magnatul are de câţiva ani un avion de aproximativ 100.000 pentru care şi-a luat şi licenţa de pilot. Spune însă că avionul nu este tocmai hobby, ci achiziţie pentru business.

Victor Ponta iubeşte viteza. De cum prinde un weekend liber, şeful PSD merge la raliuri prin ţară, împreună cu Titi Aur. Paraşutismul este doar unul dintre sporturile extreme şi costisitoare la care se dedă primarul Constanţei, Radu Mazăre. Cea mai multă adrenalină şi-o procură însă din sporturile pe apă. Dacă vremea este bună, lasă treburile politicii şi face kite pe mare sau conduce bărci de mare viteză.

Iar în sezonul de iarnă îşi găseşte plăcerea în ţările calde, la carnavalul de la Rio, acolo unde îşi exersează veleităţile de dansator de samba. Şi europarlamentarului Sebastian Bodu îi place să danseze în timpul liber. Şi tot în pauzele de la PE, Bodu face mountain-biking, skiază iarna şi înoată vara. Bodu este sponsorul a două alpiniste românce care vor să cucerească cel mai înalt vârf din America de Nord, Denali, de 6.194 metri.

Şi fostului premier, Călin Popescu Tăriceanu, îi plac senzaţiile tari. Însă la sol, pe două roţi. Împătimit al motocicletelor, Tăriceanu are câteva Harley-Davidson în garajul său. Pasiunea l-a costat însă. În 2006, Tariceanu a fost implicat într-un accident în timp ce-şi conducea propria motocicletă, în urma caruia a fost operat la unul dintre genunchi.

Senatorul PSD, Olguţa Vasilescu, are o slăbiciune pentru motociclete, dar şi o pasiune mai puţin feminină. Combatantă de temut în politică, ea ştie să trântească la pământ adversarii. Are centura Neagră 2 Dan, fiind o profesionistă în Shotokan-Fudokan. Cum vacanţa parlamentară este abia la început, va avea timp suficient să se antreneze pentru luptele politice care o aşteaptă din toamnă.

Premierul Emil Boc este şi el pasionat de sport. Boc a arătat că ştie să joace fotbal încă de pe vremea când era primarul Clujului.  Nici la Bucureşti nu ratează ocazia de a face mişcare şi merge săptămânal la fitness.

Fostul premier Adrian Năstase este un pasionat vănător. În 2005, a fost invitat la deja cunoscuta vânătoare organizată de omnul de afaceri Ion Ţiriac la Balc unde, potrivit relatărilor din presă, a împuşcat 25 de porci mistreţi. Năstase a fost chiar preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România. Aceeaşi pasiune o are şi senatorul de Timiş, Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta şi fost ministru al Agriculturii. Acesta era să îşi piardă viaţa chiar în 2003 când a fost împuşcat cu alice în zona inghinală în timp ce vâna iepuri.

Miron Mitrea se lăuda pe un pliant de prezentare la congresul PSD din iarnă că este pasionat de gătit şi face tot felul de bunătăţuri apreciate  mai ales de nepoţelul său, David Bogdan.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă