14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Șase persoane au fost rănite, la Newcastle, după ce...

FOTO + VIDEO. Șase persoane au fost rănite, la Newcastle, după ce o mașină a intrat în mulțimea care participa la o săbătoare musulmană. Un copil de opt ani este în stare critică, alți doi au ajuns la spital

Şase persoane, între care și doi copii, au fost răniţi, duminică, la Newcastle, după ce o mașină a intrat într-un grup de oameni care participau la o sărbătoare musulmană. Ca urmare a incidentului, un copil de opt ani este în stare critică. Autoritățile nu tratează evenimentul ca pe unul de natură teroristă, potrivit BBC News.

O femeie de 42 de ani a fost reținută, după ce a intrat cu mașina, în jurul orei locale 09.15, în oamenii adunați în apropierea centrului Westgate Sports, unde mai mulți musulmani participau la celebrarea sărbătorii Eid, a informat poliția din comitatul Northumbria.

 Asif Anwar, un martor ocular, a declarat că şoferiţa a pierdut controlul vehicului şi a intrat într-un grup de oameni. Acesta a precizat că iniţial s-a gândit că ar putea fi vorba de un atac terorist, informează site-ul cotidianului Huffington Post.

Potrivit unui martor, femeia ar fi participat la sărbătoarea care marchează finalul Ramadamului.

„Din câte am înțeles, o femeie care a fost la slujba religioasă se pregătea să plece cu mașina și cred că a pierdut controlul. Am fugit imedia, pentru că oamenii se duceau spre răniți și încercau să le dea apă. Părinții copiilor erau și ei acolo. Am încercat să îl liniștsc, spunându-le că ambulanța este acolo și că va avea grijă de ei, că medicii știu ce fac”, a spus martorul.

 Un purtător de cuvând al Serviciului de Ambulanță Nord-Est a declarat: „Șase persoane au fost transportate la spital. Trei copii și trei adulți au fost duși la Spitalul Regal Victoria din Newcastle”.

Și reprezentanții Moscheii Centrale din Newcastle a reacționat.

„La scurt timp după rugăciunile care marchează Eid, când oamenii au început să plece, o mașină a dat peste pietoni. Ne rugăm ca cei afectați să se recupereze curând. Le mulțumim serviciilor medicale, poliției și celor peste 100 de voluntari de la moschee pentru reacția lor rapidă. Îi îndemnăm pe toți să se roage pentru cei afectați”, se precizează într-un comunicat de presă citat de BBC News.
În 19 iunie, în noaptea de duminică spre luni, o dubiță a intrat în mulțimea care ieșea dintr-o moschee din nordul Londrei. Șoferul ar fi strigat că dorește „să ucidă toți musulmanii”, potrivit The Guardian.



 

 

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă