8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialElena Udrea dă lecţii gratis anti-manipulare

Elena Udrea dă lecţii gratis anti-manipulare

Într-o nouă postare pe contul său de socializare, Elena Udrea îi îndeamnă pe români să nu se mai lase manipulaţi de media, în special de mesajele negative transmise de canalele tv.

"M-am trezit, conform bunului obicei dobândit în jur de 06.00, cu un gând care îmi ocupă mintea. Din luna mai anul trecut, mă uit la emisiuni doar în mod excepţional, folosind televizorul pentru a asculta muzică ori pentru a-mi revedea fotografiile. Cu totul întâmplător, de două zile, la birou, am auzit fără să vreau ştiri şi emisiuni de pe două posturi tv şi m-am încărcat de o emoţie negativă puternică şi neplacută". 

Fosta blondă de la Cotroceni mărturiseşte că de ani de zile se simte bombardată doar cu informaţii negative şi mesaje subliminale negative, "ni se prezintă şi sunt promovate atitudini şi comportamente negative etc. Evident că ajungem să gândim negativ, atât faţă de noi înşine, cât şi faţă de ceilalţi şi faţă de societate".

Elena Udrea avertizează asupra efectelor nefaste asupra mentalului colectiv: "La fel ca în cazul unui singur om, un popor care simte, gândeşte negativ, nu are cum să evolueze pozitiv, nu are cum să aibă succes. Ceea ce, de altfel, vedem cu toţii zi de zi: că românii plecaţi din ţară se realizează mult mai mult şi mai mulţi decât cei rămaşi în atmosfera negativă de acasă".

Ea exemplifică cu un caz celebru din Statele Unite: "Orison Swett Marden, în cartea sa Pushing to the Front, constata cum Marea Criză Economică din SUA în 1893 a fost rezultatul panicii, temerilor şi gândirii negative care puseseră stăpânire pe populaţie. Toate acestea au dus la prăbuşirea bursei care a antrenat falimentul a sute de bănci şi instituţii finaciare şi de companii. Atunci a spus 'Dacă a existat vreun moment în care America a avut nevoie de ajutorul gândirii pozitive, acum este acela'. Şi a scris cartea despre gândirea pozitivă şi succes, care a ajutat la schimbarea mentalităţii unui popor, fiind folosită în şcoli, promovată în companii angajaţilor, lăudată de elitele intelectuale, politicieni, clerici. S-a tradus în 25 de limbi şi s-a vândut în milioane de exemplare.

La finalul postării sale, Elena Udrea caută un răspuns de la fani, întrebându-se: "Cred că şi România are nevoie astăzi de o schimbare de mentalitate colectivă. Dar cine să fie în stare să ne dea acel puternic imbold către o gândire pozitivă şi succes?"

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...
Ultima oră
Pe aceeași temă