13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi români, la întâlnirea celor mai importanți maeștri bucătari din Europa!

Doi români, la întâlnirea celor mai importanți maeștri bucătari din Europa!

Armani, Michelin Guide, Ferrari, Rolls Royce, H Edition Global, CastaDiva, Mercedes și multe alte brand-uri de renume mondial au fost prezente la adunarea celor mai importanți maeștri bucătari din Europa!

În această săptămână a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a organizației profesionale Euro-Toques International (European Chefs Community), pentru alegerea noului Președinte Internațional. La inițiativa maeștrilor italieni manifestarea s-a desfășurat la CastaDiva Resort & SPA din stațiunea Blevio situată pe malul lacului Como, una dintre cele mai frumoase și indeite unități turistice din Italia care datează de pe vremea celebrului Giuseppe Verdi!

Bucătari celebri din Italia, Franța, Germania, Luxemburg, România, Polonia, Belgia și multe alte țări europene, s-au reunit pentru a decide viitorul Președinte al Euro-Toques Internațional, cea mai importantă organizație profesională europeană lansată însuși de către marele maestru Paul Bocuse în anul 1986! În mulțimea de bucătari “stelați” (listați în Ghidul Michelin), au fost prezenți și românii reprezentați de către Radu Zărnescu (președinte al Euro-Toques România) și braşoveanul Dumitru Burtea (președinte de onoare și fondator al Euro-Toques România), care au răspuns invitației lansată în februarie 2017 la Bruxelles în cadrul reuniunii anuale a membrilor.

Programul a cuprins ședința Adunării Generale, parada de modă a brand-ului Emporio Armani, expoziția de automobile Rolls Royce și Mercedes, degustări de prosecco, prosciutto și brânzeturi italiene, iar surpriza serii a fost Gala Dinner Fine Dining pregătită de către o echipă de 16 tineri bucătari  listați în Ghidul Michelin!

În urma dezbaterilor din cadrul Adunării Generale s-a votat o noua conducere format din președintele Enrico Derflingher (Michelin Guide), unul dintre cei mai renumiți bucătari italieni care a gătit pentru familia regală a Marii Britanii și la Casa Albă în timpul mandatului lui George W. Bush Senior, iar în anul 2014 a fost numit Ambasador Mondial al Bucătăriei Italiene de către Președintele Italiei, Giorgio Napolitano, și Co-Președintele Jean Castadot, ambasadorul relațiilor dintre Euro-Toques Internațional și Parlamentul European de la Bruxelles.

Ce promisiuni a făcut Enrico Derflingher românilor şi mai multe fotografii găsiţi AICI!

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă