10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDispută în Marea Britanie. Oilor le place sau nu să alerge?

Dispută în Marea Britanie. Oilor le place sau nu să alerge?

Apărătorii drepturilor animalelor au înregistrat un eșec în ultimul week-end, când o controversată cursă de oi s-a desfășurat în localitatea Masham, din nordul Marii Britanii, în ciuda unei petiții de protest care a strâns peste 65.000 de semnături, informează luni AFP citată de Agerpres.

În timp ce militanții pentru drepturile animalelor doresc interzicerea curselor de oi considerate ''nemiloase'', crescătorii lor susțin că oile sunt adevărate alergătoare.

Samantha Francis, militantă pentru drepturile animalelor și inițiatoarea petiției, este de părere că oile sunt animale ''timide și liniștite'' și că aceste curse care au loc cu ocazia sărbătorilor localității sunt ''o exploatare groaznică și degradantă''. ''Animalele nu sunt o sursă de divertisment pentru oameni'', a adăugat aceasta.

Graham Bottley, crescător de oi și participant la curse, o contrazice: ''Oile sunt adevărate alergătoare… Mieii își petrec timpul alergându-se unul pe celălalt, iar oile adulte aleargă primăvara și la începutul verii'', a explicat pentru ziarul local ''Ripon Gazette''. ''Dacă le puneți mâncare pe o pajiște, vin alergând. Oile aleargă, iar acest lucru nu le stresează deloc.''

Samantha Francis, care vizează interzicerea totală a curselor de oi, a reușit, cu spirjinul organizației americane pentru apărarea drepturilor animalelor PETA, să anuleze cursele tradiționale din Moffat, Scoția, în august, și pe cea din Llandovery, în septembrie.

În aceste curse, oile, mai mult sau mai puțin doritoare de alergat, sunt împinse de oameni către pistă, purtând în spate o păpușă pe post de călăreț.

Cursele de oi sunt practicate și în Australia sau Noua Zeelandă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă