10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialDacian Cioloş în Vama Veche. A vizitat vernisajul expoziţiei de fotografie în...

Dacian Cioloş în Vama Veche. A vizitat vernisajul expoziţiei de fotografie în care este personaj principal

Ultima zi a Festivalului Internaţional de Arte Vizuale „Vama Sub Lumini de Oscar”, desfășurat în Vama Veche, a adus numeroase surprize pentru participanţi. Una dintre acestea a fost prezenţa fostului premier Dacian Cioloş la vernisajul expoziţiei de fotografie „Un an. Un om. O provocare”, în care este personaj principal.

Imaginile prezentate cu acest prilej au fost realizate de Steluţa Popescu, fosta fotografă a guvernului Cioloş, care a susţinut şi un seminar cu tema „Fotografia oficială”, în care a prezentat mai multe imagini realizate în perioada în care a ocupat această funcţie.

În timpul vernisajului, printre numeroşii participanţi şi-a făcut apariţia, discret, fostul prim ministru Dacian Cioloş, alături de soţia sa, Valerie. Cei doi au fost însă rapid remarcaţi de către cei prezenţi, iar cu acest prilej politicianul a fost invitat de organizatori să spună câteva cuvinte.

„Am stat mult pe gânduri dacă să vin în seara asta sau nu, pentru că trebuie să recunoaşteţi, este destul de delicat să te vezi în poze, să fii personaj de fotografii, de expoziţie. Mai lipseşte doar statuia şi cineva s-o lustruiască. Dar am zis că asta e, ăsta este un personaj, e un rol pe care l-am jucat cât am ştiut eu mai bine, anul trecut, care a rămas acolo cu bunele şi cu relele pe care le-a înregistrat. Am zis că dacă sunt capabil de detaşarea asta, ar fi interesant să văd reacţia celorlalţi la aceste fotografii. În seara asta, însă, personajul important nu este cel din fotografii, ci cel din spatele fotografiilor”, a declarat Dacian Cioloş cu acest prilej, în faţa a peste 200 de fotografi, participanţi la VSLO.

În ediția a 8-a a Festivalului „Vama Sub Lumini de Oscar” au avut loc cursuri de fotografie de stradă, instantanee cotidiene, 4×4 mud photography, fotografie conceptuală, fotografie de nud, fotografie de produs, fotografie de teatru, portret de mireasă, fotografie de observare cu telefonul mobil sau cursuri de retușare a imaginilor în Photoshop.

„Vama sub lumini de Oscar” este cel mai mare festival de arte vizuale din România şi adună an de an sute de pasionaţi, atât din ţară cât şi din străinătate.

 

Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Românii sunt invitați să se angajeze în armată, într-un moment de criză internațională. Un soldat profesionist câștigă peste 5000 de lei net

Deși nu se ia în calcul reintroducerea serviciului militar obligatoriu, Ministerul Apărării Naționale (MApN) va organiza o nouă campanie de recrutare de soldați și...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...
Ultima oră
Pe aceeași temă