19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCum sărbătoresc militarii americani din România Ziua Independenței

Cum sărbătoresc militarii americani din România Ziua Independenței

Reprezentanți ai Gărzii Naționale din statul american Alabama, care participă în această perioadă la activități în Poligonul Cincu, județul Brașov, vor sărbători Ziua Americii pe litoral, la un grătar cu mici și cârnați, a declarat, vineri, președintele Ligii Navale a SUA, filiala România, Teodor Patrichi, informeză Agerpres.

Teodor Patrichi a spus, într-o conferință de presă susținută la Mamaia, că reprezentanți ai Batalionul de Ingineri 877 din cadrul Gărzii Naționale din Alabama, care participă la activități în poligonul de la Cincu, au primit o permisie de două zile pentru a vizita Constanța.

“Avem inginerii din Garda Națională din Alabama, care desfășoară activități la Cincu. Au reușit să aibă o permisie de două zile să vadă orașul Constanța. Ei sunt prezenți în România pentru trei-patru luni, vor fi în total 500 și desfășoară activități în construcții militare în Poligonul Cincu pentru că, pe viitor, vor fi multe exerciții NATO”, a declarat Teodor Patrichi.

El a precizat că reprezentanții Gărzii Naționale din Alabama vor sărbători, sâmbătă, Ziua Americii pe litoral, cel mai probabil ieșind la un grătar cu mici și cârnați.

La rândul său, William Spurlock, ofițer de relații bilaterale România-SUA, a spus că Garda Națională din Alabama are un parteneriat de 22 de ani cu țara noastră.

“Vreau să mulțumesc membrilor Batalionului de Ingineri din Alabama că sunt aici. Ei au venit pentru a realiza lucrări de construcții la Poligonul Cincu, construcții care vor facilita antrenamentele NATO din regiune. Garda Națională din Alabama are un parteneriat cu România din 1993”, a afirmat William Spurlock, care a precizat că la proiectul de la Cincu americanii lucrează împreună cu ingineri români.

În perioada iunie-septembrie, aproximativ 500 de ingineri din SUA vor ajunge la poligonul de la Cincu, din județul Brașov, pentru a dezvolta baza militară în vederea găzduirii exercițiilor multinaționale desfășurate cu partenerii din Uniunea Europeană și NATO.

Inginerii de la Batalionul de Ingineri 877 Alabama au ajuns la Cincu în această lună. Recent, Garda Națională a statului Alabama, împreună cu forțele militare române, au terminat un amplu exercițiu militar de instruire.

Liga Navală a Statelor Unite a fost fondată în 1902 și este formată din 43.000 de civili organizaţi în mai mult de 245 de consilii în întreaga lume, care lucrează pentru a susţine membrii serviciilor navale şi pe familiile acestora.

Anul trecut, a luat ființă și Consiliul din România al Ligii Navale a Statelor Unite, ai cărui reprezentanți au desfășurat împreună cu militarii americani o serie de acțiuni sociale și educative.

 

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă