7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialConcurs de alergare montană "2x2 Race"

Concurs de alergare montană “2×2 Race”

Doar câteva zile ii mai despart pe alergatori de cea de-a treia editie a maratonului montan  "2X2 Race"  din Muntii Fagaras care va avea loc in data de 16 august. Concursul, foarte popular in randul celor mai buni alergatori montani, este considerat "Mecca alergarii montane din Romania" pentru ca aduce la start concurenti din mai multe tari: Polonia, Ungaria, SUA, Germania, etc.

Traseul parcurs de cei inscrisi este foarte simplu pe hartie: atingerea Varfului Negoiu si a Varfului Moldoveanu in aceeasi cursa, insa in realitate el insumeaza aproximativ 46 km si inregistreaza peste 4000 m diferenta pozitiva de nivel. Posibilitatea alergarii pe “acoperisul tarii” va aduce la start in aceasta editie 300 de alergatori, acestia participand fie in echipa de cate doi, fie solitari la categoria Elita.

2X2 Race este si o cursa de calificare pentru cel mai mare eveniment de alergare montana din lume, "Ultra Trail du Mont Blanc", fiind alocate 2 puncte de calificare fiecarui concurent care trece linia de sosire in timp regulamentar. Anul trecut, Ionut Galiteanu a stabilit recordul competitiei din Muntii Fagaras cu timpul de 7 ore 58 minute. In acest an organizatorii premiaza si un nou record asa ca lupta va fi crancena.

Intregul traseu se afla la peste 2000m altitudine, iar acest lucru face din competitia "2X2 Race" sa fie unica in aceste parti ale Europei  starnind interesul alergatorilor straini si a turistilor deopotriva. Scopul principal al organizatorului este de a promova cat mai mult zona Balea Lac, Muntii Fagaras si alergarea montana.

Voie buna, muzica si distractie ii asteapta pe toti apartinatorii, sustinatorii si turistii in perioada desfasurarii concursului in data de 16 august  la Balea Lac. Startul si Finishul vor fi pe heliport, in vecinatatea Vilei Paltinul, aici toti cei prezenti au posibilitatea sa-i sustina pe atleti si sa fie la curent cu toate detaliile din cursa.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă