14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCluj: Prezervative găurite, puse în vânzare. Durex afirmă că produsele erau contrafăcute

Cluj: Prezervative găurite, puse în vânzare. Durex afirmă că produsele erau contrafăcute

Lucrătorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord-Vest Cluj au descoperit mai multe loturi de prezervative găurite sau expirate puse în vânzare.

"În cadrul CRPC RNV Cluj a fost depistat la comercializare, în urma unei reclamaţii, produsul Prezervativ Durex extra safe, care prezenta neconformităţi în sensul că aveau multiple orificii. Neconformitatea s-a manifestat la tot lotul 0010815033, cu termen de valabilitate 2020/09. De asemenea, prin extinderea cercetărilor s-a identificat pe lanţul de distribuţie acelaşi produs care pe ambalajul din carton avea înscris lot 20108512 cu termen de valabilitate 2020/07, iar pe ambalajul prezervativului existent în cutie era lotul 0010815033 cu termen de valabilitate 2020/06, care prezenta aceleaşi neconformităţi", informează CRPC RNV Cluj.

Neconformităţi au fost descoperite şi la alte loturi de prezervative. 
"De asemenea, pe alt ambalaj din carton era înscris lotul 20108492 cu termen de valabilitate 2020/04, iar pe ambalajul prezervativului este inscripţionat lot 2015-04 şi termen de valabilitate 2020/01. De asemenea, 5 cutii care aveau pe ambalajul exterior înscris lotul 20108492 cu termen de valabilitate 2020/04, iar pe ambalajul prezervativului este inscripţionat lot 2020-04 şi termen de valabilitate 2015/08, practic expirate", se mai arată în informare.

Lucrătorii CRPC RNV Cluj au aplicat trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.000 de lei, şi au dispus oprirea definitivă de la comercializare şi distrugerea produselor neconforme.


Drept la replică. Răspunsul Durex cu privire la prezervativele sparte și expirate puse pe piață în Cluj

Durex a luat la cunoștință din mass-media situația referitoare la prezervativele sparte și expirate puse în vânzare în Cluj, reclamată de un consumator și adusă la cunoștință Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Cluj.

Ca urmare a verificărilor compania aduce la cunoștința publicului larg că prezervativele Durex Extra Safe aferente celor patru loturi identificate de autoritățile din Cluj nu au fost produse și nici puse pe piață de către Durex, acestea fiind produse contrafăcute.

Durex își exprimă interesul pentru un dialog deschis cu autoritățile și consumatorii pentru a preveni și stopa fenomenul produselor contrafăcute și stă la dispoziția acestora pentru orice informații necesare pentru a facilita investigațiile. Mai mult, compania susține autoritățile vamale românești prin derularea periodică de sesiuni de instruire a personalului în vederea creșterii gradului de conștientizare asupra acestei probleme, dar și a identificării și confiscării produselor contrafăcute.

Calitatea și siguranța produselor, precum și sănătatea oamenilor, reprezintă o prioritate majoră pentru Durex compania fiind implicată în mod activ în lupta împotriva celor care pun pe piață produse contrafăcute și a celor care îî sprijină. Prezervativele autentice Durex sunt de calitate superioară, acestea trecând print-un proces amplu de testare a siguranței și calității înainte să ajungă pe piață și la consumatori. De asemenea, prezervativele autentice Durex sunt fabricate cu respectarea întocmai a legislației și standardelor aplicabile.

Consumatorii care au suspiciuni cu privire la calitatea și autenticitatea produselor Durex, precum și cei care vor să primească informații detaliate privind cele patru loturi de prezervative contrafăcute Durex Extra Safe identificate de autoritățile din Cluj, sunt rugați să contacteze compania la office-romania@rb.com sau Telefonul Consumatorului – 021 529 67 00 de luni până vineri între orele 9 și 17.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă