Studiu: Berea ne face mai creativi

de Razvan Pritulescu , 26 august 2017 - stire actualizata la ora 14:37, 26 august 2017
Studiu: Berea ne face mai creativi

Autorii studiului, cercetători de la Universitatea Graz din Austria, atrag atenția că, dacă o halbă de bere ne stimulează imaginația, două sau mai multe halbe au efectul contrar.

Studiul a analizat 70 de voluntari cu vârsta cuprinsă între 19 şi 32 de ani. Unii au băut o bere non-alcoolică, alţii au băut o bere cu 5,2% alcool, potrivit site-ului gustarte.ro. Apoi, toţi au vizionat un documentar de 30 de minute despre Africa de Sud. După documentar, au jucat un joc în care trebuiau să găsească o legătură comună între mai multe cuvinte. Persoanele care au băut berea reală au avut o performanţă mai bună decât cei care au consumat berea non-alcoolică.

„Alcoolul este atât de legat de creativitate”, a declarat autorul studiului, Mathias Benedek, potrivit The Independent. „Studiile anterioare au descoperit că aproape jumătate dintre marii scriitori au consumat alcool. Am descoperit că o cantitate mică de băutură poate ajuta într-adevăr cu anumite aspecte ale creativităţii”.

 

Comentarii

  • Tiu

    26 august 2017 15:34

    Studiul meu arata ca la fiecare bere mancata deoarece e aliment m-a inflacarat sa mai manancUna.Interesant ca daca pe primele 2 le-am mancat de sete urmatoarele 2 le-am mancat de liniste sufleteasca.Nu pot spune ca la urmatoarele 2 beri nu am fost si mai creativ ba am fost as spune chiar ca ajuta parca un pic dar nu poti constata asta parca nu ai timp sa analizezi.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design