Apă potabilă restricţionată într-o comună din Galaţi, din cauza piscinelor vilelor

de Andrei Mărgăritescu , 13 august 2017 - stire actualizata la ora 11:42, 13 august 2017
Apă potabilă restricţionată într-o comună din Galaţi, din cauza piscinelor vilelor

Furnizarea apei potabile a fost restricţionată într-o comună din judeţul Galaţi, din cauză că piscinele construite lângă vilele nou-construite consumă un volum uriaș din reţeaua centralizată, transmite Mediafax.

Din cauza gălăţenilor care s-au mutat de la oraş la ţară, în cele trei sate ale comunei Vânători, localnicii au mari probleme cu apa potabilă. Practic, piscinele construite lângă vilele care au apărut peste tot în cele trei sate ale comunei Vânători consumă un volum enorm de apă din reţeaua centralizată. Consumul uriaş a dat peste cap planurile autorităţilor locale.

„Debitul necesar la Vânători este unul incredibil de mare, nu am putut să cred că lumea poate consuma atâta apă. Necesarul de apă este un metru cub pe zi de familie, iar noi putem asigura doar 400 litri pe familie. Este un consum care nu are legătură cu un consum urban normal. Este foarte grav pentru că pe anumite zone din localitate în această perioadă avem ţeava goală. Deci efectiv oamenii nu au nici măcar să bea două picături. Este un lucru foarte grav. Asta în timp ce alţii care sunt la începutul coloanei reuşesc să-şi ude grădina şi nu-i interesează de ceilalţi. Sunt şi foarte multe familii înstărite pe raza localităţii care au piscină şi vor să-şi întreţină gazonul si grădinile”, a declarat primarul comunei Vânători, Marian Ghinea, conform sursei citate.

Comuna Vânători are circa 9.000 de locuitori şi este situată la circa 5 kilometri de municipiul Galaţi. În urmă cu trei ani, comunitatea formată din trei sate a refuzat să se conecteze la reţeaua urbană, deşi investiţia s-ar fi realizat prin intermediul unui program european. Edilii din fosta administraţie au investit în propria reţea care se alimentează din patru puţuri.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design