9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiFamilia Mezei, bogată și strâns legată de Tarom

Familia Mezei, bogată și strâns legată de Tarom

Mădălina Mezei – a fost angajată de tatăl ei la Tarom. Înainte de a deține această funcție, aceasta a fost șefă la reprezentanța Tarom de la Bruxelles.

Laurențiu Mezei, soțul Mădălinei Mezei, a fost șef la filiala de la Amsterdam, Acesta a condus din 2009 până în 2017 agenţia din Amsterdam, aflată la 180 de kilometri de cea din Bruxelles. 

Presa a relatat că el a fost demis în urma scandalului privind cursa Amsterdam-Bucureşti, când aeronava s-a defectat, iar 120 de români au înnoptat în aeroport. Şase dintre ei au fost uitaţi de TAROM în Olanda în momentul în care aeronava a plecat spre Bucureşti. În tot acest timp, șeful agenției a fost de negăsit.

Amândoi Laurențiu și Mădălina Mezei au fost daţi în judecată de TAROM, în noiembrie 2018, pentru că ar fi produs pagube companiei. Aceștia au fost acuzați de “răspundere patrimonială”.
În ziua numirii ca șefă la TAROM a Mădălinei Mezei, în data de 19 iunie 2019, compania TAROM a renunțat la procesul împotriva ei și a soțului acesteia!

Mai mult, Laurențiu Mezei fusese inițial propus adjunct la Tarom de către PNL dar retras din cauza conflictului de interes cu Mădălina Mezei devenită director general.

S-a folosit de informații pentr a aduce beneficii agenției de turism a familiei. I s-a făcut plângere penală pentru recuperarea prejudiciului. La numirea în funcția de director general a semnat un act prin care se angajează să plătească prejudiciul. I se contestă deciziile luate privind restructurarea companiei.

Tatăl său, Gabriel Căpitan a fost mecanic de bord la TAROM dar a deținut câțiva ani și funcția de consilier al ministrului Transportului în timpul guvernării PSD de după 1990,mai exact în perioada Năstase.

Fratele, Șerban Căpitan este pilot. Ar fi ajuns la TAROM datorită poziției tatălui său. Există acuzații că tatăl său a făcut presiuni ca fiul să fie făcut comandant și instructor.

 Vărul acesteia, Florin Căpitan este angajat al departamentului de Security TAROM, practic cu  acces la informații despre angajații companiei.

 

 

Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...
Ultima oră
Pe aceeași temă