Zoltan Teszari va rămâne în continuare “milionarul fără chip”. Înalta Curte a respins cererea de audiere a acestuia în Dosarul RCS&RDS

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins miercuri cererea lui Sorin Alexandrescu de audiere a patronului RCS&RDS, Zoltan Teszari, în dosarul în care fostul director al Antena Group este acuzat de şantaj

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 10.05.2017 - 17:22

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  a respins miercuri cererea lui Sorin Alexandrescu de audiere a patronului RCS&RDS, Zoltan Teszari, în dosarul în care fostul director al Antena Group este acuzat de şantaj. Astfel, felul cum arată mogulul va rămâne în continuare necunoscut publicului, fapt pentru care este supranumit “milionarul fără chip”.

Judecătorii au admis depunerea unor înscrisuri privind posibilitatea ca Alexandrescu să fi fost provocat de Bendei.

"Admite proba cu înscrisuri, constând în convorbirile transcrise şi depuse la dosarul cauzei de către apărătorul ales al inculpatului Alexandrescu George Sorin, în susţinerea celor două teze probatorii, respectiv teza "Provocării" şi teza „Constatării unei temeri”, inserate la punctele 1 şi 2 din cererea de suplimentare a probatoriului şi constată administrată această probă", se arată în decizia instanţei.

Magistraţii au decis respingerea cererilor formulate de inculpaţi privind audierea mai multor persoane, printre care cea a patronului RCS&RDS, Zoltan Teszari, a lui Alexandru Oprea, fost şef în cadrul companiei, şi a lui Marius Tucă. Judecătorii au respins cererea lui Sorin Alexandrescu de emitere "a unei adrese către Direcţia Naţională Anticorupţie Secţia I în vederea comunicării modului în care s-au solicitat la ANAF documentele în baza cărora Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut adjunctului Şefului Gărzii Financiare, Cărbunaru Gabriel Valentin, în luna mai 2013, formulată de apărătorul ales al apelantului intimat inculpat Alexandrescu George Sorin. Respinge solicitarea de înaintare de către Direcţia Naţională Anticorupţie a CD-ului marca Verbatim cu seria constructivă HDL 673PJO9204927 A03 inscripţionat „SUPC-236-AS-1 AS-2 bi-1 A72-22.04.2013-25.04.2013”".

De asemenea, instanţa a decis respingerea cererii de emitere a unei adrese către Direcţia Naţională Anticorupţie "în vederea comunicării dacă <telefonul negru> folosit de către persoana vătămată Bendei Ioan, după intrarea în posesia acestuia, a intrat sub incidenţa unui mandat de supraveghere, formulată de apărătorul ales al apelantului intimat inculpat Alexandrescu George Sorin. Respinge solicitarea de înaintare a listing-ului convorbirilor de pe acest telefon, formulată de apărătorul ales al apelantului intimat inculpat Alexandrescu George Sorin. Respinge solicitarea încuviinţării depunerii la dosarul cauzei a înscrisurilor prin care se arată faptul că litigiile ANTENA GROUP – RCS-RDS au fost asistate juridic de societatea PeliFilip, formulată de apărătorul ales al apelantului intimat inculpat Alexandrescu George Sorin".

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată pe 1 octombrie 2013, alături de fostul director general Antena TV Group SA Sorin Alexandrescu şi de fostul şef al ANAF Şerban Pop. Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj, iar Dan Voiculescu şi fiica sa, de complicitate la această infracţiune. Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.În acelaşi dosar este judecat, pentru complicitate la şantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...