18.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialZeci de CAMIOANE aşteaptă la VAMA Petea, după înăsprirea controalelor la frontiera...

Zeci de CAMIOANE aşteaptă la VAMA Petea, după înăsprirea controalelor la frontiera României

Traficul în vama Petea din judeţul Satu Mare s-a aglomerat în ultimele zile, după înăsprirea controalelor la frontiere, informează Mediafax.

Din acest motiv, în zonă s-au format cozi de zeci de camioane, mai ales TIR-uri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației (ITPFSM), Radu Lungu, a declarat,  miercuri, că durata de aşteptare ajunge şi la 30 de minute.

"La ieşirea din ţară prin punctul de frontieră de la Vama Petea se înregistrează de cinci zile o creştere a timpilor de aşteptare a TIR-urilor în urma introducerii măsurilor de controale amănunţite. Se stă cam 3 minute de TIR, dar al zecelea TIR stă şi peste 30 de minute. Noi am luat măsura suplimentării personalului pe banda de control de TIR-uri pentru fluidizarea traficului, sunt mai mulţi poliţişti care efectuează controlul documentelor şi controlul fizic. S-ar putea să crească traficul şi la autovehicule astfel încât suplimentăm şi arterele de control”, a spus acesta.

Reprezentanţi ai ITPFSM au susţinut că la ieşirea din ţară sunt cozi de zeci de TIR-uri şi camioane în condiţiile în care la Vama Petea sosesc TIR-uri şi de la alte puncte de frontieră din vestul ţării.

Într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră postat pe site-ul instituţiei se arată că, începând cu 20 noiembrie, poliţiştii de frontieră fac verificări amănunţite asupra persoanelor şi mijloacelor de transport care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

"Măsura are caracter temporar, scopul fiind prevenirea tranzitării frontierei de către persoane provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe. Ca urmare a acestui fapt, în punctele de frontieră de la graniţa cu statele vecine se prefigurează creşterea timpilor de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră”, se arată în comunicat.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza prezenţei unui număr mare de maşini într-un timp foarte scurt.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...
Ultima oră
Pe aceeași temă