4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialZece județe ale țării răvășite de furtună. Precipitațiile au depășit 50 litri...

Zece județe ale țării răvășite de furtună. Precipitațiile au depășit 50 litri pe metru pătrat. Avertizare până astăzi la prânz

Pompierii militari au intervenit pentru înlăturarea efectelor furtunilor în zece judeţe ale ţării  pentru acoperișuri smulse, zeci de copaci şi stâlpi doborâţi de vânt, inundaţii locale. Au fost mai multe maşini avariate, dar şi persoane rănite de crengi sau cioburi de sticlă de la geamuri smulse de vânt. Potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), pompierii militari au intervenit pentru gestionarea efectelor de vremea rea înregistrate în diferite localităţi din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Suceava, Mureş, Brăila, Iaşi, Arad, Botoşani şi Timiş.

În judeţul Maramureş, cele mai mari probleme s-au înregistrat în localităţile Baia Mare şi Ulmeni unde au fost afectate patru acoperişuri de bloc, un stâlp de electricitate, un stâlp de telefonie şi au fost doborâţi douăzeci de copaci.

În judeţul Satu Mare au fost, de asemenea, două acoperişuri de locuințe afectate, 25 de copaci şi doi stâlpi de telefonie doborați de vânt.

În judeţul Iaşi a fost distrus un acoperiş de şcoală, iar mai mulţi copaci doborâţi de vânt au afectat traficul rutier pe drumul E 85, dar şi traficul feroviar în dreptul localităţii Paşcani.

Un alt acoperiş de şcoală a fost distrus de vânt în judeţul Timiş, înregistrându-se, de asemenea, şi zeci de copaci doborâţi de vânt, dar şi stâlpi de electricitate şi telefonie culcaţi la pământ.

Furtuna înregistrată în judeţul Arad s-a soldat cu mai multe maşini distruse, dar şi cu zece persoane rănite din cauza cioburilor de la geamuri smulse de vânt.

Potrivit IGSU, în 96 de localităţi din judeţele Bistrita-Năsăud, Botoşani, Harghita, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Suceava şi Vaslui au fost semnalate probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, echipele de intervenţie fiind în teren.

Mai multe judeţe din ţară s-au aflat, pe toată durata zilei de vineri, dar şi în noaptea de sâmbătă sub avertizare cod portocaiu de furtuni, dar şi sub avertizare cod galben de inundaţii şi viituri.

Potrivit meteorologilor, în multe zone, rafalele de vânt au ajuns până la 90 de kilometri la oră, iar cantităţile de precipitaţii prognozate au ajuns şi depăşit chiar 50 de litri pe metru pătrat.

În unele zone ale ţării avertizările specialiştilor sunt încă valabile, până sâmbătă, la ora 12.00. 

 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă