Viorica Dăncilă, europarlamentar PSD: Legile justiției trebuie modificate și armonizate cu legislația Uniunii Europene

de Mihai Diac , 30 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 16:25, 30 septembrie 2017
Viorica Dăncilă

Europarlamentarul social-democrat Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că legile justiției din România trebuie modificate și armonizate cu legislația europeană în domeniu și că, în urma discuțiilor purtate la Bruxelles cu vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, acesta a agreat demersul, informează Agerpres.

''S-a avut discuții la Bruxelles cu vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. A agreat acest lucru mai ales că am dat dovadă de transparență și cred că, din punctul meu de vedere și cred că din punctul multora de vedere, aceste legi trebuie modificate. Să nu uităm că avem legi din 2005, trebuie armonizată legislația europeană în legislația românească'', a spus Dăncilă.

În context, eurodeputatul a spus că o lege a răspunderii magistraților este foarte importantă, în condițiile în care România plătește sume mari la CEDO pentru procese câștigate de persoane care au fost nedreptățile de instanțe din țară.

''Sunt câteva puncte care mie mi se par importante și aici mă refer la răspunderea magistraților. Oricine în țara asta a greșit plătește, orice cetățean, iar în fața legii toți trebuie să fim egali. De ce dacă un magistrat greșește să nu plătească? Ba mai mult, uitați-vă ce sume importante are de plătit România la CEDO din cauza acestor greșeli. De ce acele sume pe care le plătim la CEDO nu le investim în comunitățile locale, în creșteri de salarii sau de pensii și trebuie să le plătim pentru greșeala altora?'', a arătat Dăncilă.

În opinia europarlamentarului, pachetul de propuneri legislative ce vizează justiția trebuie modificate prin dezbatere publică și transparență.

''Legile justiției trebuie aplicate, trebuie să-și urmeze cursul, trebuie dezbatere publică, transparență, dar modificările trebuie făcute. Acest lucru cred că este întărit și de ultimele afirmații care au apărut în spațiul public. Am văzut ceea ce spun anumiți judecători, anumiți oameni care efectiv ne îngrijorează și care nu se pot întâmpla într-un stat de drept'', a spus Dăncilă.

Eurodeputatul și-a exprimat regretul că au existat ''dezinformări'' în Parlamentul European din partea unor persoane care ar fi trebuit să susțină România.

''Eu am văzut dezinformările din Parlamentul European și cum oameni care ar trebui să susțină și să lupte pentru România acolo, luptau împotriva României. Eu sunt convinsă că oricine poate face greșeli, că se pot întâmpla lucruri care dezamăgesc, dar aceste lucruri se dezbat în interiorul granițelor țării. Nu trebuie să mergem cu problemele României să ni le judece alte țări. Este fără precedent. Pentru mine ca și europarlamentar a fost foarte trist când în PE veneau colegi din alte țări ca să judece România'', a spus Dăncilă.

Europarlamentarul a exemplificat cu Monica Macovei, considerând că aceasta dă dovadă de rea credință atunci când prin demersurile sale poate atrage sancțiuni asupra României.

''Sunt colegi care prin atitudinea lor — și aici mă refer la doamna Macovei, pentru că dânsa este cea care a făcut legile în 2005 — încearcă să ducă România pe linia Bulgariei și Poloniei, astfel încât și noi să avem activat articolul 7 și să nu mai putem să participăm la Consiliu. Eu cred că este o dovadă de rea credință atunci când tu vrei ca până la urmă să se lase cu sancțiuni pentru țara ta'', a spus Dăncilă.

Comentarii

  • Ce magarie!!

    30 septembrie 2017 22:52

    Pai s-au dus la Bruxelles si au spus adevarul adevarat pentru ca PSD din care faci parte una spune si alta face. Una discuti cu ei iar pe la spate fac exact invers. Vrei sa spui ca propunerile legislative ale PSD de 27 de ani incoace au vrun simbure care s-a indice ca PSD vor sa armonizeze legile justitiei cu cele europene??? Dimpotriva. Ia numai exemplele cele mai recente de la Ordonanta 13 incoace. PSD trebuie judecat dupa fapte. Nu dupa declaratii cum faci tu acum. Declaratie pe care nici nu ai fi facut-o daca opozitia nu ar fi spus adevarul adevarat la Bruxelles. De fapt comentariul tau tov. Dancila este o forma de a ataca opozitia. Nicidecum un comentariu facut pentru ca voua PSD-istilor va pasa de legislatia justitiei sa fie armonizata cu cea europeana. Numai vorbele sunt de voi. Faptele spun altceva.Spun ca va intereseaza un singur lucru. Sa armonizati legile justitiei cu interesele voastre de imbogatire personala rapida si indiferent cum. Asa ca lasa gargara, patriotismul de trei parale si crucificarea opozitiei ca tradatoare de tara. Ca mai tradatori de tara decit voi PSD-istilor din ziua intii a asa zisei schimbari de macaz politic nu au fost decit comunistii din care va trageri cu mindrie.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design