15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO Kaufland face lumină în scandalul din Odorheiul Secuiesc: Autorul filmării a...

VIDEO Kaufland face lumină în scandalul din Odorheiul Secuiesc: Autorul filmării a omis să precizeze că era la a treia discuție cu angajata noastră, iar programul cu clienții nu începuse incă

UPDATE 17.30: Potrivit investigațiilor demarate de Kaufland România, la ora la care a avut loc discuţia filmată la punctul Grill (9:47), programul de lucru cu clienţii nu începuse încă, angajata fiind implicată în sarcinile obişnuite de pregătire pentru deschiderea oficială de la ora 10.00. Din acest motiv, casa de marcat nu era încă operaţională, iar aceasta nu a putut încheia procedura de încasare, neputând servi astfel clientul şi restituindu-i suma.

Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere din parcare reiese că autorului filmului i s-a comunicat orarul de funcţionare în prealabil. Acesta a venit la punctul Grill într-un interval de 16 minute de trei ori, înainte de începerea programului, în intervalul 9:31 – 9.47, purtând discuţii cu angajata, precizează retailerul.

Încă de la prima vizită, care a durat aproximativ un minut (de la ora 9:31:25 până la ora 9:32:27), clientului i s-a comunicat că programul de lucru nu începuse încă la acea oră şi din acest motiv nu putea fi servit. Cu toate acesta, el a revenit a doua oară la ora 9.37 şi apoi a treia oară la ora 9.47, când a pornit camera de filmat, înregistrând o reacţie ca urmare a unor interacţiuni anterioare, menţionează Kaufland România.

„Autorul filmului a omis să precizeze ca filmarea dată publicităţii este în fapt a treia discuţie cu angajata noastră”, susţine Kaufland.

 

UPDATE 13.30: 10.000 de lei amendă de la Protecția Consumatorului pentru Kaufland Odorheiu Secuiesc


Comisariatul Regional Braşov al ANPC s-a autosesizat, după ce pe rețelele de socializare a apărut un filmuleț postat de un bărbat care susţine că ar fi fost refuzat de o vânzătoare la Odorheiu Secuiesc, pentru că nu vorbea limba maghiară, scrie Mediafax.

„Ca urmare a vizionării acestei filmări, CRPC Braşov se autosesizează!”, a scris  comisarul şef al CRPC Braşov, Claudiu Susanu, pe pagina sa de Facebook.

El face referire la un film postat pe reţelele de socializare, intitulat „Străin în ţara mea”, în care un bărbat încearcă să cumpere mici într-un supermarket din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita. Bărbatul cere o porţie de mici, iar vânzătoarea ia banii şi spune ceva foarte încet, la care bărbatul o întreabă dacă l-a înjurat, iar femeia răspunde „semmi” (nimic – n.r.).

Vânzătoarea nu mai reacţionează la insistenţele bărbatului, dar nici nu îl serveşte, iar acesta cere persoanelor prezente să îi traducă ce spune vânzătoarea.

„De ce nu mă serviţi, pentru că sunt român?”, întreabă bărbatul, iar un client care stă la coadă îi răspunde: „Dacă nu ştie româneşte, nicio problemă, dar măcar să ştiţi dvs. ungureşte”.

Persoanele aflate la coadă îi spun clientului că trebuie să vorbească limba maghiară, pentru că se află în Ţinutul Secuiesc. În momentul în care bărbatul întreabă de ce trebuie să ştie limba maghiară în România, o tânără care stă la coadă îi răspunde: „Pentru că cerul e albastru”.

În cele din urmă, bărbatul pleacă din magazin.

Reacția Kaufland

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Kaufland au precizat că politica supermarketului este una bazată pe comportament „nediferențiat”.

„Politica noastră este să oferim servicii de calitate, caracterizate de amabilitate, faţă de toţi clienţii, nediferenţiat. Vă asigurăm că facem toate eforturile de a comunica cu toţi clienţii noştri într-o manieră corectă şi instruim periodic angajaţii pentru a preveni astfel de situaţii", informează sursa citată.

CNCD s-a autosesizat

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a demarat procedura de autosesizare, urmând să se adopte măsurile legale, potrivit unui comunicat de presă.

„În urma relatărilor de presă de ieri, 31 august, privind incidentul din supermarketul Kaufland din Odorheiul Secuiesc, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminarii a demarat procedura de autosesizare, urmând să se adopte măsurile legale”, informează CNCD.

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă