15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO LIVE. Bucureștenii au protestat, joi seara, în Piața Victoriei. Peste 100...

VIDEO LIVE. Bucureștenii au protestat, joi seara, în Piața Victoriei. Peste 100 de persoane au scandat: Vrem demisia lui Dragnea

Peste 100 de bucureșteni s-au adunat, joi seara, în Piața Victoriei, protestând față de modul în care au decurs dezbaterile din Parlament pe legea grațierii. Protestatarii, unii dintre ei însoțiți de copii, scandează "Demisia" și flutură pancarte pe care sunt afișate mesaje precum "#Rezist"; "Aleșilor, nu ne lăsăm până nu vă dresăm!"; "Demnitatea unui golan este cu mult peste nesimțirea unui politician"; "Vreau depolitizarea CCR! Susțin DNA!".

"Protestez pentru că au încercat din nou cei pe are i-am ales să legifereze în numele nostru și să administreze țara, au încercat din nou în numele unei pretinse suprapopulări a închisorilor să scoate din penitenciare 250 de persoane care au furat din banii noștri și nu mi se pare corect pentru că asta încurajează abuzurile și hoția", a declarat unul dintre manifestați, Radu Voinescu, pentru Agerpres.

Evenimentul a fost anunțat pe rețelele de socializare, iar până în prezent nu au fost incidente, mai multe echipaje de jandarmi aflându-se în fața Guvernului pentru a supraveghea mulțimea.

"Vino în stradă să cerem respingerea proiectului de lege a grațierii. De la OUG 13 încoace, parlamentarii puterii (și nu numai) nu dau niciun semn de oboseală în tentativele lor de a-și salva prietenii de partid care fură din banii românilor. 

Majoritatea parlamentară a decis ieri grațierea pedepselor pentru faptele de corupție. Azi a revenit asupra deciziei, însă a decis grațierea pedepselor pentru infracțiunile de inițiere și constituire de grup infracțional organizat și de fals în declarații. A rămas și amendamentul cu dedicație pentru Dan Voiculescu privind grațierea pedepselor pentru infracțiunile de orice natură comise de persoane care au peste 70 de ani, inclusiv.

Proiectul MJ de grațiere își continuă traseul în Parlament. El nu va rezolva problema condițiilor precare din penitenciare", se menționează pe Facebook.

Cele mai citite

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă