4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului: Hitler a început să înnebunească...

VIDEO. Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului: Hitler a început să înnebunească abia în 1942. Rectorul Universității București, Mircea Dumitru, a cerut conducerii Comisiei de Etică să ia în discuţie afirmaţiile lui Iancu

Fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu a declarat, în 3 iunie, la TVR, în cadrul emisiunii Recurs la morală, că Adolf Hitler "a înnebunit abia după 1942, dând de înțeles că politicile naziste au început să fie aplicate începând cu anul menționat. Universitatea București se delimitează de afirmația profesorului Iancu, precizând, într-un comunicat de presă, că rectorul instituţiei a cerut conducerii Comisiei de Etică să ia în discuţie afirmaţiile profesorului Iancu.

Profesorul de Drept Constituţional Gheorghe Iancu a susţinut, la dezbaterea pe tema modificării Constituţiei, în care s-a situat de partea Colaiției pentru Familie, că Adolf Hitler "era ok în 1939 şi abia în 1942 a început să înnebunească". 

“Doamnă, nu mai ocoliţi istoria, nu în ’39 a decis Hitler să facă treaba asta, era în ’42, când a început să înnebunească”, i s-a adresat profesorul Gheorghe Iancu sociologului Mihaela Bolan.

Coaliția pentru Familie a postat, pe contul său de Facebook, un mesaj în care susține că ”respinge clar ideologiile extremiste la care se face trimitere în postările publice ale unora dintre participanţii la emisiunea menţionată”. 

În replică, Universitatea București a declarat, într-un comunicat de presă, că se delimitează de declarațiile lui Iancu, menționând că rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, a solicitat conducerii Comisiei de Etică să ia în discuţie declaraţiile menționate.

"Universitatea din Bucureşti se delimitează de declaraţiile domnului profesor Gheorghe Iancu, făcute în cadrul emisiunii „Recurs la morală” (TVR, 3 iunie 2017). Comunitatea academică a Universităţii din Bucureşti respinge orice tentativă de negare a adevărului istoric în legătură cu Holocaustul şi atrage atenţia că declaraţiile membrilor comunităţii academice trebuie să se bazeze pe evidenţe ştiinţifice", arată Universitatea Bucureşti într-un comunicat de presă transmis marţi.

 

"Cred că suntem datori față de generația actuală și față de cele viitoare să respectăm adevărul istoric și să fim consecvenți în combaterea antisemitismului, a urii și a rasismului", precizează și rectorul Mircea Dumitru pe contul său de Facebook.

 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă