10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. 40.000 de pelerini si zeci de politicieni, la moaştele Sfintei Parascheva

VIDEO. 40.000 de pelerini si zeci de politicieni, la moaştele Sfintei Parascheva

Peste 40.000 de pelerini aşteaptă la coadă, sâmbătă, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva şi ale Sfântului Simeon, rândul credincioşilor întinzându-se pe o lungime de aproximativ trei kilometri, transmite Mediafax.

Maiorul Marius Ţăranu de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău a declarat că la ora 10.00 peste 40.000 de pelerini aşteptau la rând pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Parascheva şi cele ale Sfântului Simeon, depusă într-un baldachin pe esplanada Catedralei Mitropolitane. Potrivit jandarmilor, rândul pelerinilor se întinde pe o lungime de trei kilometri.

“Pe tot parcursul nopţii au continuat să vină oameni la Iaşi, iar de dimineaţă numărul acestora este în creştere. Capătul rândului se află la strada Splai Bahlui”, a afirmat maiorul Marius Ţăranu.

Reprezentanţilor Jandarmeriei spun că timpul de aşteptare la rând pentru a atinge sfintele moaşte este de aproape 20 de ore.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_min/36e44bf7e9aa28de92f853031017bd37/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Vicepremierul Liviu Dragnea a ajuns, vineri seară, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, unde s-a închinat la racla cu moaştele Sfintei Parascheva. El a declarat jurnaliştilor că s-a rugat pentru cei care “au gândit rău” cu dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA.

Citeşte şi: Dragnea, la moaştele Sfintei Parascheva: “M-am rugat pentru cei care au gândit rău cu dosarul ăla”

“De vineri dimineaţă, când moaştele au fost scoase din Catedrală, au fost 200 de situaţii în care pelerinii au avut nevoie de îngrijiri medicale. Sunt în general oameni în vârstă, care, pe fondul oboselii, au avut probleme de sănătate. Au intervenit cei de la ambulanţă şi de la echipajul SMURD, care staţionează în zona Mitropoliei”, a mai precizat reprezentantul Jandarmeriei.

Vineri după amiază, o femeie de 61 de ani a murit în timp ce se afla la rând la racla cu moaştele Sfintei Parascheva, la Catedrala Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei din Iaşi. Femeia, care se pare ca avea probleme cardiace, i s-a făcut rău si a fost dusa de urgenta la Spitalul Parhon, dar medicii nu au mai putut face altceva decât să constate decesul.

Citeşte şi: Iaşi: Femeie moartă la coadă la moaştele Sfintei Parascheva

Reprezentatul Jandarmeriei a mai spus că 13 persoane au fost amendate pentru tulburarea liniştii publicii.

Peste 1.200 de poliţişti şi jandarmi asigură ordinea publică în perioada pelerinajului religios de la Iaşi, unde sunt aşteptaţi peste 250.000 de pelerini din întreaga ţară.

Cel mai important moment al pelerinajului de la Iaşi va avea loc luni, când este programată Sfânta Liturghie. Slujba se va desfăşura în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare, şi nu în curtea instuţiei, ca în anii trecuţi.

Sfânta Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

 
Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă