Vicepreședintele CNMR, Sorin Cîmpeanu, a fost ales președinte al Agenției Universitare a Francofoniei

de Roxana Petre , 12 mai 2017 - stire actualizata la ora 20:36, 12 mai 2017
Vicepreședintele CNMR, Sorin Cîmpeanu, a fost ales președinte al Agenției Universitare a Francofoniei

Vicepreședintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), Sorin Cîmpeanu, a fost ales, vineri, președinte al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) pentru perioada 2017-2020. Astfel, el va prezida Consiliul de Administraţie, Consiliul Asociativ şi Adunarea Generală a AUF, informează Asociația pentru Implementarea Democrației (AID).

 Potrivit sursei citate,  cea de a 17-a Adunăre Generală a AUF, a avut loc în perioada 10-12 mai 2017, la Marrakech (Maroc) și a fost organizată sub Înaltul Patronaj al Majestății sale Regele Mohammed al VI-lea. 

Organizat odată la patru ani, evenimentul a reunit reprezentanții a peste 800 de instituții de învățământ superior și de cercetare din mai mult de 100 de țări, membre ale AUF, care au adoptat noua strategie a agenției pentru spațiul universitar francofon.

 De asemenea, evenimentul a marcat si momentul reînnoirii instanțelor AUF. printre care se numără Consiliul Administrativ, Consiliul Asociativ și Președintele. Cu această ocazie, Mihnea Costoiu, vicepreședintele CNMR din partea Consorțiului Universităților Tehnice (ARUT), rector al Universității Politehnice din București, a fost ales membru al Consiliului de Administrație al AUF pentru perioada 2017-2021.

 Agenţia Universitară a Francofoniei, fondată în 1961, la Montréal (Québec,Canada), este o instituţie multilaterală care susţine cooperarea şi solidaritatea între instituţiile universitare francofone şi favorizează dezvoltarea învăţământului superior şi a cercetării. AUF. Cu o rețea de 804 de membri în 102 de țări, AUF este una dintre cele mai mari asociații de instituții de învățământ superior și de cercetare din lume. Acesta reunește universități, rețele academice și centre de cercetare științifică, folosind limba franceză.
 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design