VESTE BUNĂ pentru românii care vor să plece în SUA. Ce se va întâmpla cu vizele

de Rl online , 15 iunie 2013
VESTE BUNĂ pentru românii care vor să plece în SUA. Ce se va întâmpla cu vizele

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Cristian David, aflat în Statele Unite, s-a întâlnit cu mai mulţi congresmeni americani pentru discuţii în care a explicat că este important ca dezbaterea privind liberalizarea regimului de vize să fie abordată în contextul relaţiei strategice româno-americane, potrivit Mediafax.

Subiectul a fost abordat în discuţia pe care Cristan David a avut-o, în Congresul SUA, cu congresmenii Bob Goodlatte, Steve Chabot, Thomas Marino, Jackie Walorski, membrii în Comitetul pentru Visa Waver, precum şi cu Christopher Smith şi Dana Rohrabacher, membrii în Comitetul pentru afaceri externe, informează un comunicat al ministerului.

"Cu ocazia acestor întâlniri, ministrul delegat Cristian David a evidenţiat importanţa plasării discuţiei despre liberalizarea regimului de vize în contextul relaţiei strategice româno-americane. Oficialul român a insistat asupra necesităţii depăşirii caracterului impersonal al actualei abordări în procesele instituţionale de evaluare şi adoptare de decizii. Cristian David a accentuat importanţa evaluării particularităţilor individuale, cu precădere a acelora de natură să răspundă preocupărilor formulate de partea americană. În context, ministrul român a subliniat contribuţia pozitivă pe care comunitatea românească din SUA o aduce la dezvoltarea societăţii americane", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, oficialii americani au exprimat interes pentru consolidarea relaţiilor bilaterale, manifestând deschidere pentru continuarea consultărilor în cadrul procesului de evaluare a îndeplinirii condiţiilor pentru intrarea în programul Visa Waiver.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design