19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialVIDEO & FOTO. VERDICT: Sportivul Oscar Pistorius, vinovat pentru omor din culpă

VIDEO & FOTO. VERDICT: Sportivul Oscar Pistorius, vinovat pentru omor din culpă

UPDATE 14:00  În urmă cu puţin timp BBC a publicat mai multe fotografii –realizate de poliţie la scurt timp după drama din noaptea de 14 februarie 2013- cu Oscar Pistorius în locul în care a fost ucisă iubita sa. 

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost găsit vinovat pentru omor din culpă, în procesul în care a fost judecat pentru uciderea iubitei sale, informează Mediafax.

Judecătoarea Thokozile Masipa va anunţa peste câteva săptămâni durata condamnării lui Oscar Pistorius, găsit vinovat de omor din culpă după ce şi-a ucis iubita în februarie 2013, dar şi pentru un incident din ianuarie 2013, când sportivul a tras cu arma într-un restaurant.

Potrivit CNN, pedeapsa maximă prevăzută de legislaţia sud-africană pentru omor din culpă este de 15 ani, iar cea pentru celălalt cap de acuzare în care a fost găsit vinovat Pistorius este de maxim 5 ani.

Judecătoarea Thokozile Masipa a anunţat, vineri, la Pretoria, că sportivul este vinovat de omor din culpă, dar nevinovat de crimă cu premeditare. În plus, Oscar Pistorius este vinovat pentru că a tras cu arma într-un restaurant, dar achitat pentru deţinere ilegală de muniţie.

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost achitat, vineri, de acuzaţia conform căreia sportivul a tras cu arma prin trapa unei maşini în urmă cu doi ani.

Pistorius era acuzat, în cadrul procesului în care a fost judecat pentru uciderea iubitei sale, că în 2012 a tras cu arma prin trapa maşinii conduse de un prieten, descărcându-se nervos după un control al poliţiei.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/7a24eecf9a1b080d6b4e2ac3eb49f9f3/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a achitat pe Pistorius de această acuzaţie din cauza contradicţiilor din mărturiile prezentate.

La sosirea la tribunal, sportivul în vârstă de 27 de ani a evitat să privească mulţimea compactă de reporteri aflată la intrare.

Joi, judecătoarea Thokozile Masipa a început să prezinte cronologia cazului Pistorius şi concluziile sale, excluzând o condamnare pentru crimă cu premeditare şi crimă. După cinci ore, interval în care au avut loc şi câteva pauze, Masipa a anunţat că va continua vineri.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni. Procesul sportivului, desfăşurat la Pretoria, a durat şase luni.

foto: BBC

Cele mai citite

Un puști-minune din Brazilia și-a anunțat retragere din fotbal la doar 21 din cauza problemelor de sănătate mintală

Rodrigo Varanda își anunță retragerea din fotbal la doar 21 de ani, din cauza problemelor de sănătate mintală Atacantul brazilian Rodrigo Varanda și-a anunțat retragerea...

Un puști-minune din Brazilia și-a anunțat retragere din fotbal la doar 21 din cauza problemelor de sănătate mintală

Rodrigo Varanda își anunță retragerea din fotbal la doar 21 de ani, din cauza problemelor de sănătate mintală Atacantul brazilian Rodrigo Varanda și-a anunțat retragerea...

Europa domină topul țărilor cu cea mai bună calitate a vieții; Pe ce loc se află România

Conform unui raport publicat de US News and World Report, țările europene ocupă majoritatea primelor zece poziții în clasamentul celor mai bune națiuni din...
Ultima oră
Pe aceeași temă