8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialVaslui: Trei fraţi, cu vârste între un an şi patru ani, au...

Vaslui: Trei fraţi, cu vârste între un an şi patru ani, au fost ABANDONAŢI la marginea pădurii. Unde se afla mama copiilor

UPDATE:  Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui a deschis, joi, o anchetă în cazul celor trei fraţi cu vârste cuprinse între un an şi patru ani care au fost găsiţi abandonaţi lângă o pădure de la graniţa dintre judeţele Neamţ şi Vaslui, după ce mama micuţilor a plecat de acasă, relatează Mediafax

După evaluarea făcută la spital, în urma căreia s-a constatat că minorii nu au probleme de sănătate, aceștia au fost preluaţi de Protecţia Copilului Vaslui şi internaţi în regim de urgenţă într-un centru pentru copii abuzaţi, exploataţi sau neglijaţi, până la clarificarea situaţiei familiale.

”Într-o primă fază, trebuie să stabilim de competenţa cărei direcţiei pentru protecţia copilului este cazul, Vaslui sau Neamţ, în condiţiile în care mama celor trei fraţi este din localitatea Băbuşa, iar tatăl, unde se pare că şi locuiesc micuţii, este din Bozieni, adică în judeţul învecinat. Ulterior, se va face o evaluare a cazului, în urma căreia se va stabili dacă în acest caz este vorba de neglijenţă din partea părinţilor sau a fost doar un accident. În momentul de faţă copiii se află securizaţi într-un centru specializat, unde beneficiază de îngrijirile de rigoare”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Între timp, poliţiştii vasluieni au găsit-o pe mama copiilor, care plecase de acasă miercuri, lăsându-i singuri acasă pe cei trei frați. Femeia le-a spus oamenilor legii că a părăsit locuința cu copilul mai mare, o fetiţă de şase ani, şi a mers la părinţii săi, fără să se gândească la consecinţe.

———

Judeţul Vaslui şochează din nou opinia publică, cu un alt caz deosebit de grav.

Trei fraţi cu vârste cuprinse între un an şi patru ani, din localitatea vasluiană Băbuşa, au fost găsiţi flămânzi şi abandonaţi lângă o pădure de la limita dintre judeţele Neamţ şi Vaslui.

Copiii au fost găsiţi după ce mama lor a plecat de acasă, miercuri, informează Mediafax.

Poliţiştii au declanşat o acţiune de căutare a femeii.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, cei trei copii au fost găsiţi în cursul serii de miercuri, chiar înainte de lăsarea întunericului, de către o femeie din localitatea nemţeană Bozieni, care i-a luat pe micuţi acasă le ea, unde i-a hrănit şi îngrijit.

Femeia din Neamţ, care-i cunoştea pe cei trei fraţi, a mers la locuinţa părinţilor acestora, din localitatea vasluiană Băbuşa, însă fără a găsi pe cineva, astfel că a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a cere sprijinul Poliţiei.

Ajunşi la locul solicitării, poliţiştii au chemat un echipaj medical, care i-a transportat pe cei trei copii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui pentru investigaţiile medicale de rigoare.

“În urma primelor cercetări, s-a stabilit că tatăl copiilor se află la muncă la o stână, în timp ce mama acestora a plecat de la domiciliu în cursul zilei de ieri (n.r.-miercuri), fără a se cunoaşte, deocamdată, destinaţia. În aceste condiţii, pe numele femeii, căutată în prezent de către poliţişti, s-a întocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Reprezentanţii Poliţiei au anunţat în acest caz Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Vaslui.

Citeşte şi: Vaslui: Susţinătorii tinerilor acuzaţi de viol au ATACAT jurnaliştii: “Voi, presa și televiziunile, ne-ați făcut satul de râs”

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă