Vasile Dâncu, despe o autostradă între Moldova şi Transilvania

de Carla Popa , 24 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 23:16, 24 ianuarie 2016
Vasile Dâncu, despe o autostradă între Moldova şi Transilvania

Proiectul unei autostrăzi între Moldova şi Transilvania "merge mai departe", urmând a fi inclus în Master Planul pentru transporturi, a declarat pentru Agerpres vicepremierul Vasile Dîncu, duminică seara, la Focşani, unde a fost prezent la festivităţile prilejuite de împlinirea a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române. 

'Eu cred că în 2018, atunci când vom aniversa 100 de ani de stat naţional unitar, munţii noştri vor fi străpunşi de două artere moderne. Una din sudul ţării către Transilvania şi alta din Moldova către Transilvania", a precizat vicepremierul. Vasile Dîncu a mai spus că 'în condiţiile în care cele două proiecte nu se vor realiza, atunci înseamnă că a trecut un secol degeaba, iar unirea nu este definitivă", afirmând că 'unirea nu se face numai prin discursuri şi promisiuni neonorate". 

Întrebat dacă Moldova va reprezenta un capitol distinct în viitoarea strategie de dezvoltare a României, Vasile Dîncu a răspuns afirmativ. 'Ocupă un loc important pentru că toată această strategie pe care o concepem are drept principală componentă coeziunea. Încercăm, cu alte cuvinte, să eliminăm cât se poate de mult diferenţele mari existente în prezent. De altfel, tocmai eliminarea diferenţelor mari de dezvoltare constituie unul din obiectivele mari pe care le vizăm prin noua strategie, beneficiare ale acestei dezvoltări urmând a fi toate zonele ţării", a mai subliniat vicepremierul. 

Comentarii

 • mircea

  25 ianuarie 2016 9:04

  mincinoșilor! mincinoșilor! mincinoșilor! vânzători de neam și țară! ticăloși! - România avea nevoie de aceste realizări încă din 1990 ... au trecut 26 de ani în care v-ați bătut joc de țara din care furați ... furați .. furați .. mincinoșilor! ticăloșilor!

  raspunde comentariului
 • o parere

  25 ianuarie 2016 7:29

  Ardeleanul asta pamblicar abureste fara rusine . Interesul acestor ardeleni puturosi este ca Bucurestiul sa le faca lor autostrazi pe banii bucurestenilor . Capitala contribuie la bugetul tarii cu o suma mai mare decat toate judetele ardelene laolalta .

  raspunde comentariului
  • cristian anton

   25 ianuarie 2016 22:01

   sa mai adaugam faptul ca ardelenii astia mai sunt si rasisti iredentisti xenofobi cersetori pisalcosi plus minte-nceata...eu zic sa-i aruncam pe toti din tara sau sa tragem linie pe creasta Carpatiilor...

   raspunde comentariului
   • Asta ne dorim de 96 de ani, si noi:

    24 februarie 2016 0:21

    ...TRAGETI LINIE PE CREASTA CARPATILOR, SPURCATILOR !

    raspunde comentariului
 • vasile

  25 ianuarie 2016 5:56

  De o suta de ani tot luati bani dintr-o parte si sprijiniti cealalta parte, fara ca ea sa se ridicie pe masura banilor bagati in ea. Doar cealalta coboara incet dar sigur...

  raspunde comentariului
 • Stați acasă la voi, balkanicilor !

  25 ianuarie 2016 3:03

  Destul că au avut la dispoziție timp de zeci de ani trenurili "Sîrma !", puse la dispoziție de șoldovianu' Gheorghi Gheorghiu și de olteanul Ceașkă. Și că au umplut Transilvania cu hoțiile, șpăgile, impostura, puturoșenia și lipsa lor de civilizație. Nu ne mai trebuie încă alții !

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design